İstanbul Boğazında makine arızası yaparak sürüklenmeye başlayan Fortune Express adlı gemiyi Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı Kılavuz Kaptan ve römorkörler kurtardı..
Omsan Denizcilik'e ait Türk Bayraklı 1998 yılı yapımı 170 metre uzunluğundaki handysize dökme yük gemisi Fortune Express, dün gece 22:00 sularında Karadeniz'den  İstanbul Boğazına girdi. Kılavuz kaptan alan gemi, Garipçe önlerinde makine arızası yaparak  sürüklenmeye başladı.  
Gemideki kılavuz kaptanın durumu KEGM İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezine bildirmesi üzerine gemiye Kurtarma 10 römorkörü gönderildi. 
15.500 MT Kömür ve ferro silisyum yükü bulunan gemi, bir süre sürüklendikten sonra kurtarma yardım kapsamında Kurtarma 10 römorkörüne halat vererek  Büyükdere'ye çekildi ve burada 23:15 sularında demirlenerek emniyete alındı.
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait Kurtarma-9 römorkörü ve KEGM-9 hızlı tahlisiye botu da gemiye çekme işleminde refakat etti.  
Gemi, halen Büyükdere önlerinde demirli bulunuyor. Gemiye Liman Başkanlığınca gerekli sörveyler yapıldıktan sonra seyrine müsaade edilebilecek.
Editör: TE Bilişim