Yunanlılar İstanbul Boğazı'nı gemiyle Las Vegas'a çevirecek

Yunan kruvaziyer şirketi Louis Cruises, Türkiye'deki kumar yasağını Montrö Anlaşması'na göre uluslararası su sayılan İstanbul Boğazı'nda gemide kumar turları düzenleyerek delmeye hazırlanıyor

Türkiye'deki kumar yasağını Yunan kruvaziyer şirketleri delmeye hazırlanıyor. 2010 yazında Türkiye'ye seferlere başlamak için hazırlık yapan Pire merkezli Louis Cruises şirketi, İstanbul Boğazı'nda gemide kumar turları düzenleyecek.

Karaköy Limanı'ndan kalkacak olan gemi, İstanbul Boğazı'ndan geçerek Karadeniz sularına kadar ilerleyip akşam saatlerinde limana geri dönecek. Bu yolculuk sırasında ise kumar oynatılması planlanıyor.

Bir turizm yetkilisini verdiği bilgiye göre Louise Cruises isimli şirket Louis Cristal adı verilen gemiye bu turları düzenlemeyi planlıyor. Aslında İstanbul'a gelen tüm kruvaziyer gemilerin içinde kumarhane de bulunuyor. Ancak Louis Cruises'un bu turları sadece kumar amaçlı olarak düzenleyeceği öğrenildi.

Kruvaziyer gemisi ile boğazda oynanacak kumar turlarında herhangi bir tur ücreti alınmayacak. Bunun yanı sıra şirket 15 TL olan yurtdışı çıkış harcını da kendi karşılayacak. Ancak tura katılmak isteyenlerin dünyanın her yerinde olduğu gibi belli bir ücret karşılığında kumar fişi almayı garanti etmesi gerekiyor. Bu şekilde kruvaziyer gemisi içindeki yemek, içki ve tüm şovlar da bedavaya geliyor.

MONTRÖ İLE YASAĞI DELECEK

İstanbul ve Çanakkale Boğazları, Montrö Anlaşması uyarınca uluslarası su yolu kabul ediliyor. Bu nedenle de boğazlardan geçen ticaret gemileri dokunulmazlık taşıyor. Türkiye'deki kumar yasağı ülke kara sınırları içinde geçerli bulunuyor.

Yunan şirket ise Boğaz'ın uluslarasası su yolu olmasında hareketle bu yasağı delmeye hazırlanıyor. Pire merkezli Louis Cruises, Yunanistan, Güney Kıbrıs, İtalya, Fransa, Hindistan ve Kızıl Deniz'e turlar düzenliyor ve bünyesinde 12'ye yakın gemi bulunuyor.

Şirketin diğer turlarında da kumar oynanabiliyor. Ancak riğerseferlerden farklı olarak İstanbul çıkışlı düzenlenecek seferler sadece kumar turizmi amacıyla yapılacak. Şirketin, Boğaz'da kumar oynatmak için herhangi bir merciden izin almadığı da öğrenildi.

Bakanlık: Hukuk kurallarımız belli

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, Louis Cruises Şirketi'nin 2010 yılında gemiyle İstanbul Boğazı'nda kumar oynatacağı iddialarına ilişkin, "Zaman zaman bu konuda iddialar ortaya atılır. Sonra arkası gelmez. Uluslararası hukuk kurulları bellidir, Türkiye'nin hukuk kuralları bellidir" değerlendirmesinde bulundu.

'CANKIT' diyen bedava katılıyor

YUNAN şirketlerin Türkiye'deki kumar yasağı nedeniyle çok sayıdaki Türk kumarseveri ülkenin çeşitli yerlerindeki casinolara ücretsiz getirdiği biliniyor.

Bu yaz boyunca 48 kişillik Yunan charter uçağını kiralayan Karacaali yakınlarındaki bir kumarhanede Türk müşterileri kumar turizmine getirdi.

Bu arada çok sayıda şirket de Yunanistan turu adı altında çok uygun fiyatlı kumar turları düzenliyor. Bu turlara katılırken profesyonel kumar oyuncularına verilen CANKIT ismini telafuz ettiğinde sadece belli ücret karşılığında kumar fişini almanız yeterli oluyor.

Otel, uçak ve yeme içme masrafları dahil bedavaya geliyor. Yunanistan ya da Kıbrıs'ta bu turlar katılanlar 5 bin dolarlık oyun fişi aldıklarında otel, uçak ve eğlence masrafları bedavaya geliyor.

 

Editör: TE Bilişim