İstanbul Boat Show'un iki 'devi' Vicem'den

Denizcilik sektörünün merakla beklediği Boat Show'un sayısının ikiye çıktığını daha önce yazmıştık. Hatta şubat ayında iki ayrı fuar olacaktı ama uzun zamandır Boat Show düzenleyen CNR, fuarı yıl sonuna erteledi. Bu yıl ilki yapılacak olan TÜYAP'taki Boat Show'un tarihi değişmedi,  18 Şubat'ta kapılarını açacak ve  25 Şubat'a kadar ziyaretçi kabul edecek.


80 bin metrekare sergileme alanında yerli ve yabancı 400'ün üzerinde marka, yeni ürünlerini ve hizmetlerini tanıtacak. Yat üretiminde son yılların en gözde ülkesi haline gelen Türkiyeli şirketler fuara özel bir önem veriyor. Birçoğu yeni modellerini sergilemeye hazırlanıyor. Bu şirketlerden biri de Vicem  Yatçılık.
 
Vicem Yat, V80FlyBridge modeliyle fuarın en büyük ürününü de sergileyecek. 3 milyon 850 bin dolarlık fiyatıyla dikkat çeken bu model, bir master, bir VIP ve iki misafir kabini, geniş mutfağı ve flybridge'i ile dikkat çekiyor. Yatın bir diğer özelliği ise özel tasarıma sahip mutfağı...
 
20. yılını kutlamaya hazırlanan tersanenin diğer iki modeli ise  V71 Classic ve V61 Bahama Bay. Geçen yıl üretilen Bahama Bay'ın fiyatı 2 milyon 400 bin dolar. Tamamen Vicem Design Team tarafından tasarlanan yatın hızı  ise 30 knot.
 

46 metrede ödül bekliyor 

Vicem'in Antalya'daki fabrikasında üç teknenin yapımı sürüyor. Bunlardan biri şirketin yeni girdiği 40 metre üstü megayat.  20. yılını son rötuşlarını yaptığı bu Volcanline serisi yeni teknesiyle kutlayacak. 46 metrelik bu süper yatın fiyatı da süper: 27 milyon dolar! Ancak sizinle paylaşabileceğimiz bilgiler şimdilik bu kadar; şirket bu teknenin adını da fotoğrafını da henüz paylaşmıyor... Tek parça kalıptan tamamen el işçiliği ile yapılan teknenin 2012'nin ilk çeyreğinde suya indirilmesi ve Monaco Boat Show'da görücüye çıkması hedefleniyor. Dünyaca ünlü tasarımcı Frank Mulder imzalı Avrupa'nın en büyük tek parça kalıp içinden çıkartılan megayat hakkında şirketin pazarlama müdürü Ali Tanır şunları söylüyor: Proje çalışmalarına 2008 yılında başladığımız üç katlı, toplam  altı kamara, oyun salonu, jakuzi, yüzme havuzu gibi özelliklere sahip olan bu yat, Avrupa'nın en büyük tek parça kalıptan üretilen ultralüks yatı olarak kabul ediliyor. 
Editör: TE Bilişim