BOAT SHOW SUYA İNİYOR…

28. Uluslararası İstanbul Boat Show, 21-26 Ekim 2009 tarihleri arasında İstanbul’un en yeni ve en büyük yat limanı olan Marintürk City Port İstanbul ‘da suya iniyor.

1995 yılından beri yatçılık sektörünün kalite standartlarını belirleyen IFBSO’nun (The International Federation of Boat Show Organizers/Uluslararası Boat Show Organizatörleri Federasyonu) Türkiye’deki tek üyesi olan ve dünyanın ilk 45 uluslararası kimlikteki denizcilik fuarı arasında yer alan 28. Uluslararası İstanbul Boat Show, NTSR Fuarcılık tarafından Marineturk City Port İstanbul yat limanınında gerçekleştiriliyor. İstanbul Boat Show’un marinada düzenlenmesi megayat boyutunda teknelerin sergilenmesinin yanında, adet olarak da daha fazla teknenin tanıtılmasını ve anında test sürüş imkanını da beraberinde getiriyor. Bu yıl 200’ün üzerinde firmanın, 600’e yakın ulusal ve uluslararası markayı fuarda sergilemesi ve  50.000 den fazla  sektör ilgilisinin  fuarı ziyaret etmesi beklenmektedir.
 
Türkiye, 8.400 km’lik sahil şeridiyle bir deniz ülkesidir ve özellikle megayat inşaasında uluslararası arenada ilk beş ülke arasında yer almaktadır. Avrupa’nın bir çok büyük tersanesi mega yatların yapımı için Türkiye’de konumlanmakta veya ortak girişimlerde yer almaktadır. İstanbul, Antalya ve Bodrum tersane bölgeleri dünya markası olma yolunda büyük çaplı projeleri hayata geçirmektedirler. Türkiye’nin yat imalatı alanında bu yükselişinin yanında, her yıl denize inen tekne sayısında da artış gözlenmektedir. Sektörün bu gelişimi deniz kültürü ve denizcilikle ilgili fuarlara olan ihtiyacı da arttırmıştır. 28.Uluslararası İstanbul Boat Show Türk yatçılık sektörünü tüm birimleriyle biraraya getirme hedefiyle yoğun bir tanıtım kampanyası hazırlamaktadır.

03-06 Haziran tarihleri arasında ICOMIA ve IFBSO tarafından Portekiz’ de düzenlenen Boat Show organizatörleri kongresinde NTSR Fuar Şirketi tarafından yapılacak sunum ile, İstabul Boat Show 2009 ‘un uluslararası alanda da tanıtımı başlamış olacaktır.

Marinturk City Port İstanbul

Boat Show’un yapılacağı Marinetürk City Port İstanbul; 10 ile 40 metre boylar arasında 752 yat kapasitesi, 15.000 m² çekek sahası ve Tuzla Tersaneler Bölgesi’ne yakınlığı ile bakım– onarım aşamasında tekne sahiplerine hızlı çözüm imkanları sunmaktadır. Marina, kara-hava ve deniz ulaşımlarının kesiştiği bir noktada yer almaktadır. Sabiha Gökçen Havalimanı’nın marinaya birkaç kilometre mesafede oluşu ve bölgede beş yıldızlı otel projelerindeki artış uluslararası ziyaretçi açısından pozitif etki yaratmaktadır. Marinetürk City Port İstanbul, yat sahiplerinin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde yapılmış olan alt ve üst yapısı ile yat tutkunları için ‘’ Marina Yaşam Alanı’’ olma niteliğindedir.

Fuar alanına ulaşım, kara yolu ile E5, E6 ve Pendik sahil yolu olmak üzere üç ayrı güzergâhtan sağlanabilmektedir. Tekne sahibi Boat Show ziyaretçileri ise, kendi tekneleri ile marinaya ulaşıp, ziyaretçi pontonuna ücretsiz olarak bağlanabileceklerdir.


2010 Model Tekneler ile Tanışma Fırsatı

28.Uluslararası İstanbul Boat Show un 21-26 Ekim tarihleri arasında yapılıyor olması ziyaretçilerine 2010 model yeni tekneler ile tanışma imkanı sağlıyor. Hatta sipariş verenler aynı yılın yaz sezonunda teknesi ile denize çıkma şansını da elde ediyor.

Test Seyri Fırsatı

İstanbul Boat Show’un denizde yapılması, teknelerin sudaki duruşunun görülmesinin yanında , test seyrine çıkabilme avantajını da beraberinde getiriyor.

Katılımcı İçin En düşük Maliyetli Boat Show

Marina üzerinde konik çadırlar şeklinde yer alacak katılımcı ofisleri, teknelerin denizde sergilenmesinden dolayı metrekare olarak küçülmekte ve beraraberinde stand dekorasyon maliyetini de ortadan kaldırmaktadır. 

Kara fuarında tekne sergileyen firmalar için en zahmetli bölüm olan teknelerin karaya çıkarılması, nakliyesi, stand alanına yerleştirilmesi gibi maliyetler  artık sözkonusu bile değildir.

Zengin Etkinlik Programı

Planlanan seminer, show ve özel organizasyonlar ile her yaştan ziyaretçi için keyifli bir fuar programı hazırlanmaktadır. Deniz kültürünün bir yaşam tarzı olarak sunulması hedeflenmektedir.

Avrupa’nın İlk 3 Fuarından Biri Olma Hedefi

Uluslararası ve yerli üretim motoryat, yelkenli, megayat markaları, tekne imalatı ekipmanları, her türlü tekne aksesuarları, şişme bot, iç ve dıştan takma motor markaları, yelken kulüpleri, su sporları malzeme ve ekipmanları, eğitim kurumları, charter ve broker firmaları, marinalar, konsepte uygun giysi marka ve üreticileri gibi sektörle ilgili geniş bir katılımcı profiline sahip olan İstanbul Boat Show ‘un  beş yıl içerisinde Avrupa’nın en büyük 3 fuarından biri olması hedeflenmektedir.

Editör: TE Bilişim