İspanya'nın Tarragona Limanında yakıt kirliliğine sebep olduğu gerekçesiyle 600.000 Euro ceza kesilen Türk Bayraklı 4018 GRT luk 1983 yılı yapımı kuru yük gemisi İstanbul-B gemisinin mürettebatı mağdur durumda.

Mürettebat tarafından DenizHaber'e gönderilen mesajda gemide içme suyu kalmadığı, tank suyu içtikleri, kendilerine İspanyol Kızılhaçı'nın yardım ettiği ifade edildi.

Gemi, Equasis kayıtlarına göre Beyoğlu merkezli bir şirkete ait görünüyor.

İşte mürettebatın DenizHaber'e gönderdikleri ve kamuoyu ile paylaşılmasını istedikleri mesaj. Virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz:

"Ekteki tarattigimiz gazete sayfasindada belirtildigi uzere İstanbul B gemisiyle 26.06.12 tarihinde Tarragona/İspanya limanina yuk almak icin geldik.Ayni gun aksam saatlerinde limanda bagli oldugumuz rihtim boyunca yakit kirliligi olustu.Daha sonra gerekli prosedurler uygulandi limana haber verildi ve neticede bizim geminin tanklarindan alinan numunelerle denizdeki yakittan alinan numuneler tutmus. Bu nedenle armatore 600.000 euro ceza kesilmis.biz burada 1 aydan beri bekliyoruz artik kumanyamiz kalmadi ve suan ispanya kizilhaci bize yardim ediyor.Şirket personele ne para oduyor nede buradan evlerimize gitmemizle ilgili bir bilgi vermiyor yani sozun kisasi burada kaderimize terk edildik.Bizim icin sirket tarafindan hicbir calisma yapilmiyor ve telefonlarimizada cevap verilmiyor su anda cok zor durumdayiz gemide icme suyu yok tank suyu iciyoruz ve oda bitmisti liman baskaninin yardimiyla bize su verdiler sonra ne olur bilemiyoruz. Psikolojimiz ve saglimiz risk altinda burdan bir an once kurtarilmayi bekliyoruz."

Editör: TE Bilişim