İsrailli işadamının lüks yatı denize indirildi

İsrail asıllı işadamı Sammy Shamoon tarafından, eşi için yaptırılan ve 8 milyon euroya mal olan lüks yat, Antalya'da denize indirildi.

Antalya Serbest Bölgesi'nde Lenny Yat Üretim Şirketi'nce yaklaşık iki yıl önce kızağa konulan yatın yapımı tamamlandı. Shamoon tarafından, eşinin doğum günü için yaptırıldığı öğrenilen yat, 18 saatlik çalışma sonrası tersaneden marinaya getirildi. Burada düzenlenen törene, yat sahibi Sammy Shamoon, eşi Angel Shamoon ile çocukları ve yakınları da katıldı. Shamoon çifti, şampanya patlatarak yatın denize indirilmesini kutladılar.

İç dekorasyonu tamamen ahşap ve deriden oluşan, paslanmaz çelik ile yüksek kalitede teknolojiyle donatılan, iş adamının eşinin adının verildiği 'Angel of Joy' adlı ultra lüks yat, Cayman Adaları'nda iş adamlarına yönelik hizmet verecek. 33 metre boyunda, 6,5 metre genişliğinde, 130 grostonluk yat, 23 mil deniz mili hız yapıyor. İngiliz bayrağı taşıyacak yat, iki aylık denemenin ardından Cayman Adaları'na gidecek.

Törene katılan Antalya Serbest Bölge Müdürü Ayla Bayhan da yaptığı açıklamada, Antalya'nın mega yat üretiminde dünyada üçüncü sırada bulunduğunu belirtti. Yat üretimi tesisi kurmak için yoğun talep olduğunu ifade eden Bayhan, 'Antalya Serbest Bölgesi'nde halen 30'a yakın yat üretim firması bulunuyor' dedi.

Serbest Bölge'den her yıl uzunlukları 12 metreden az olmamak üzere 42 metreye kadar ultra lüks yatların denize indirildiğini ifade eden Bayhan, Antalya Serbest Bölgesi'nde tekstil fabrikalarının bölgeden ayrılmaları halinde, bu tesisleri de yat üretimi yapan işletmelere verebileceklerini bildirdi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim