Avustralyalı sivilleri tahliye etmek üzere gittiği Lübnan açıklarında, İsrail hücumbotlarının taciz ateşine maruz kalarak sabaha kadar açık denizde bekletilen "Akçakoca" adlı deniz otobüsü, Mersin Limanı'na geldi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Deniz Ulaşım Müdürü Semih Soylu, İsrail hücumbotlarının "İskenderun" adlı askeri gemiyi de telsizden taciz ettiğini söyledi.

Pazartesi günü tahliyeler için Lübnan'a giden ve bölgede kontrolü sağlayan İsrail hücumbotlarının taciz ateşine maruz kalan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait Akçakoca adlı deniz otobüsü, KKTC'de bakım ve onarımının yapılmasının ardından, Avustralya ve Kanadalı büyükelçilik görevlilerini Lübnan'a götürmek için Mersin'e geldi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Deniz Ulaşım Müdürü Semih Soylu, yaptığı açıklamada, İsrail hücumbotlarının uyarı yapmadan bir anda kendilerine ateş açtığını belirterek, "O anda yolcu olabilirdi. Atılan izli mermiler isabet edebilir, felaket de yaşanabilirdi. Uyarı yapmadan bir anda ateş açtılar, sonra 'Telsizinize niye bakmıyorsunuz?' diyerek anons yaptılar" diye konuştu.

Açık denizde 7-8 saat alıkonulduklarını ifade eden Soylu, "Bu sırada biz telsizden duyduk. O bölgedeki Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait 'İskenderun' adlı gemiyi de telsizden taciz ettiler, 'Hızınızı düşürün' diye uyardılar. 'İskenderun' gemisinin kaptanını da takdir ve tebrik ediyorum, kendisi çok güzel bir üslupla cevap verdi.

İsrailliler'e 'Biz Türk Donanması'na ait gemiyiz. Burası uluslararası sulardır, biz emirleri ancak Türk Hükümeti'nden alırız' diye cevap vererek, yoluna devam etti" ifadelerini kullandı.

Kendilerine yardımcı olan Türk hükümetine teşekkür eden Soylu, tekrar göreve hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim