Yedioth Ahronoth'un Türkiye'ye ağır eleştirilere yer verildiği "Erdoğan Ateşle Oynuyor" başlıklı yorumunda, "Türkiye'nin söylemlerinin, sövgüden savaş oyunlarına kaydığı" iddia edilirken, "Bu koşullarda, birdenbire tehdit edilmiş hisseden bir Türk veya İsrailli pilot düğmeye basıp bir füze ateşlerse şaşmamalıdır" şeklinde yorum yapılıyor.

-İSRAİL, TÜRK GEMİLERİNİ "ÖZEL DİKKATLE İZLEMEYE BAŞLADI"-

İsrailli yetkililerinin Türk gemilerinin Akdeniz'deki hareketlerini "özel bir dikkatle izlemeye başladığı"nın belirtildiği yorumda, "Birkaç hafta önce orta ölçekli bir Türk savaş gemisi, Akdeniz'in doğu tarafında kuzeyden güneye gidip Mavi Marmara'nın rotasını izleyerek İsrail sahillerine anormal biçimde yakın seyretmeye başladı. Gemi, İsrail'in kara sularına girmemekle birlikte askeri gemilerin, genellikle yanlış anlamaları önlemek amacıyla bulundukları nokta konusunda dost devletlere bilgi verdikleri mesafelerde seyretti" denildi.
 
-"TÜRK GEMİSİ İSRAİL'DE ALARMI TETİKLEDİ"-

Geminin, İsrail'de "alarm çanlarını tetiklediğini", Erdoğan'ın Türk donanmasını, İsrail'in uyanıklığı ve davranışlarını test etmek için kullanıp kullanmadığı sorusunun gündeme geldiği belirtildikten sonra 20 Eylül'de Türk gemilerinin Kıbrıs yakınlarındaki sondaj alanına doğru hareket ettiklerine dikkat çekildi.
 
Yedioth Ahroroth, Türkiye'nin Akdeniz'de hem hava hem de deniz "operasyonları"nı "nedensiz" artırdığını da öne sürürken "Türk Hava Kuvvetleri'nin bölgedeki uçuşlarının eskiden farklı olduğu"nu savundu. Yorumda şöyle devam edildi:
 
-Ankara'DAKİ ARAP BÜYÜKELÇİLERİNE "BRİFİNG"-

"Üst düzey bir Türk Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, kısa bir süre önce Ankara'daki Arap Büyükelçilerini bakanlığa davet etti ve birkaç defa, Suriye sahillerine yakın uçan İsrail savaş uçaklarını kovmakla övündü. Bunlar, yarım gerçek ya da hayal olup olmadığı bir kenara bırakırsak, açık olan şey, Türkiye'nin söylemi, sövgüden savaş oyunlarına kaydığıdır."

-"TEHDİT ALTINDA OLDUĞUNU HİSSEDEN BİR TÜRK VEYA İSRAELLİ PİLOT DÜĞMEYE BASABİLİR"-
 
Yedioth Ahronoth, ABD'lilerin de Türklere, "Bu oyunları oynamayı sürdürürseniz, bir gemi kaybedebilirsiniz" uyarısını yaptıklarını savunarak, Başbakan Erdoğan'ın "gururunun askeri tırmanmaya doğru götürdüğü"nü iddia ettiği yorumu "Bu koşullarda, birdenbire tehdit edilmiş hisseden bir Türk veya İsrailli pilot düğmeye basıp bir füze ateşlerse şaşmamalıdır. Provokasyon ile bölgesel bir patlama arasındaki mesafe sadece birkaç saniyeden ibaret olabilir. Öyleyse Erdoğan'ı kim durduracak" sözleriyle noktaladı. - Ankara

Editör: TE Bilişim