İsrail savaş gemilerini İran için gönderdi     
 
Mısır'ın yardımıyla Süveyş kanalından Kızıldeniz'e geçen İsrail donanmasına ait iki savaş gemisinin, Batılı bir ülkenin bayrağını kullanarak Basra Körfezi'nde konuşlanacağı iddia edildi.

İran basınında çıkan haberlerde, Kızıldeniz'de konuşlanacağı belirtilen Hanit ve Eylat adlı İsrail savaş gemilerinin asıl hedefinin İran'a mesaj vermek için Basra Körfezi ya da Umman Denizi'nde konuşlanmak olduğu belirtildi. 

BATILI ÜLKELERİN BAYRAĞINI TAŞIYOR

Savaş gemilerinin, gizlice ve Batılı ülkelerin bayrağını taşıyarak İran karasularına yakın bölgelerde konuşlanmasının planlandığı kaydedildi.
Mısır hükümetinin, ilk başta savaş gemilerinin geçişini yalanladığı, ancak İsrailli yetkililerin resmi açıklamasından sonra gerçeği itiraf etmek zorunda kaldığı belirtildi.

İsrail basınında yer alan haberlerde, büyük tonajlı savaş gemilerinin, Kızıldeniz'de askeri tatbikata katılacağı ifade edilmişti.

Bazı kaynaklar ise İran'ın korsanlarla mücadele için Somali sahili ve Aden Körfezi'ne gönderdiği savaş filosuna bir cevap olarak İsrail'in bölgeye savaş gemilerini gönderdiğini belirtiyor.

İRAN'A KARŞI ARAP-İSRAİL BİRLİĞİ

İsrail'in bu hareketiyle Mısır ve bazı diğer Arap ülkeleriyle arasının iyi olduğunu ve İran karşısında ortak bir cephede yer aldıklarını göstermek istediği yorumları da yapılıyor.

İsrail savaş gemilerinden ilkinin haziranda ikincisinin önceki gün Kızıldeniz'e geçtiği kaydedilirken, Dolfin sınıfı bir denizaltının da yine bir süre önce Süveyş'ten Kızıldeniz'e geçtiği dünya basınında yer almıştı.
 

 

Editör: TE Bilişim