"İddiaları ispat etsinler istifa edeceğim"

İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Şalcı; DenizHaber.Com'a yaptığı açıklamada; "Aleyhimizde söylenilen tüm sözleri reddediyorum.Hiçbiri doğru değildir. Sorulacak tüm sorulara cevap vereceğimi ve şahsıma yönelik tüm suçlamaların belgesini, varsa ispatlamaları halinde (Sayın Erol Yücel'e söylediğim gibi) Dekanlık görevinden istifa edeceğimi burada açıkca ifade ediyorum." dedi.

Aydın Şalcı; Balık Günü ile ilgili olarak ise; "29 Nisan 2007 tarihinde Fakültemiz Yerleşkesinde yapılmış olan "Balık Günü" için hazırlanmış olan davetiyeye bakarsanız,DTO adına sayın Metin Kalkavan'ın konuşmasının yazıldığını görebilirsiniz. Maalesef; kendisi ve DTO mensubu hiç kimse Fakülteye gelmediği gibi, gelemeyeceklerini dahi bir mesajla veya telefonla bize bildirmediler." dedi.

Prof. Şalcı; "Aylardır, hakkımızda haketmediğimiz sözleri kim söylemektedir. Bunlara karşılık, benim tarafımdan söylenilmiş ve birilerini incitecek tek bir sözümün yazıldığını hiç gördünüz mü ?" diye sordu. 

İTÜ Denizcilik Faküğltesi Dekanı; şunları ifade etti:

"Geçtiğimiz Eylül ayında DTO tarafından düzenlenen Doğu Karadeniz Bölgesi Denizcilik Sorunları'nın görüşüldüğü inceleme gezisine üyeler ve bende davetli olarak ailelerimiz ile katıldık. O gezide çok yararlı toplantılar yapıldı. Kemal Yardımcı Denizcilik Meslek Lisesi'ndeki toplantıda nasıl yararlı olabilirim diye çırpındım durdum. Konuşmamı orada bulunanlar takdirle karşıladılar. Ben, ekmeğini yediğim insanlara saygı duyarım, ihanet etmem. Ne olduda bu kadar zamanda her şey tersine döndü. Sonuç olarak size şunu söylemeliyim ki; hakkımızda söylenilenlerin hiçbiri doğru değildir ve kanıtlanamaz. Bu olayları başlatan ve geren taraf olmadık ve olmayacağız. "

Dekan Şalcı; Salı günü yapılacak olan Mezunlar Meclisinde yaşadığı ve bildiği gerçekleri bir bir açıklayacağını söyledi. Şalcı; uzun zamandır şahsına ve Denizcilik Fakültesine acımasızca saldırıda bulunulduğunu; aleyhine söylenilenlerini tümünü reddettiğini ve hiçbirisinin doğru olmadığını söyledi. Şalcı; tüm sorulara ve söylenenlere cevap vereceğini, şahsına yönelik suçlama yapanların bunu ispatlamaları halinde Dekanlık görevinden istifa edeceğini ifade etti.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim