İSPARK'tan Boğaz'da teknelere 'marina park'

İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret AŞ (İSPARK), İstanbul Boğazı'nda tekneler için "Marina Park", helikopter firmalarına park hizmeti vermek için de helikopter pistleri yapmak için harekete geçti.

İSPARK Genel Müdürü Kadir Gurbetçi, "Marina Park ile ilgili Tarabya ve İstinye Koyu'nda çalışmalara başladık. İstanbul'a ayrıca 6 helikopter pisti planlıyoruz" dedi.

Gurbetçi, 3.5 yıl önce İstanbul'da otopark hizmeti vermek için kurulan İSPARK'ın bundan böyle tekne ve helikopter park hizmetlerini de vereceğini söyledi. Gurbetçi, Marina Park'ta, rüzgâr ve dalga haritaları da dikkate alınarak akıntı hareketliliğine mani olmayacak şekilde dubalar yerleştirerek, tekneleri denizin ortasında bağlayacaklarını, kıyıyla en fazla bir bağlantı olabileceğini kaydetti. Giriş ve çıkışlar için mobil hizmet vereceklerini ifade eden Gurbetçi, teknesini park edenleri alıp kıyıya getirecek iskeleler olacağını vurguladı.
   
Turistlere havadan tur

Gurbetçi, öte yandan helikopter firmalarına park hizmeti sunmak için 6 helikopter pisti planladıklarını kaydederek, şunları söyledi: "Kadıköy pisti bitti. Şişli'deki mevcut pisti rehabilite ediyoruz. Yenikapı, Üsküdar, Bakırköy ve Sarıyer'de projelerimiz sürüyor. 2009 yılında tarifeli uçuşlara hazırlanmaya çalışıyoruz. Hava taksi firmaları bize helikopterleri temin edecekler, işletmeciliği onlar yapacak, biz de ilk etapta yer hizmetleri ve parkları kendilerine hizmet olarak sunacağız. Bedelini ise firmalarla yapacağımız görüşmelerden sonra tespit edeceğiz."

Gurbetçi, Avrupa'da olduğu gibi İstanbul'da da turistlere havadan 15'er dakikalık turlar yaptırma projelerinin bulunduğunu ifade etti. (aa)

 

Editör: TE Bilişim