İspanyol Uçak Gemisi Marmaris'te

OCAK ayında 3 bin 300 personeliyle iki Amerikan askeri gemisinin uğradığı Marmaris'e yüzlerce asker daha geldi, 'Principe de Asturias' isimli İspanyol uçak gemisi, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'na demirledi.

Bu sabah Aksaz'a demir atan, İspanyol uçak gemisinin komuta heyeti, Marmaris Kaymakamı Cemalettin Özdemir'i ziyaret etti. Filo Darbe Grubu Komutanı Amiral Santıago Bolıbar Pıneıro, 31. Muhrip Birliği Komutanı Kaptan Juan Rodrıguez Garat, SPS Ptıno Komutanı Kaptan Eduardo Bernal Pourtau ve SPS Prıncıpe De Astruas Komutanı Kaptan Fernando De Querol Pagan'ın hazır bulunduğu ziyarette Kaymakam Özdemir, müttefik ülkenin askerlerini ilçede görmekten büyük onur duyduğunu kaydetti. Özdemir, kahve takımı ve tanıtım malzemeleri hediye ettiği konuklarını 2008'de gerçekleşecek 2'nci Uluslararası Denizcilik Festivali'ne davet etti. Görüntülenmesine izin verilmeyen geminin, Salı günü Akdeniz'e açılmak üzere demir alacağı bildirildi.  

Hakkında bilgi de verilmeyen dev geminin, 196 metre boyunda ve 24.3 metre genişliğinde olduğu, 930 personelinin bulunduğu, sabit ya da döner kanatlı 25 helikopter veya hava aracını barındırabilen 2 bin 300 metrekare hangar kapasitesine sahip olduğu öğrenildi.

Geminin gelmesiyle, sakin günler geçiren Marmaris'te hareketlilik arttı. İspanyol askerlerin, esnafın yüzünü güldüreceği, özellikle barlar sokağında bulunan eğlence yerlerine canlılık getireceği belirtildi.

Ocak sonunda da Amerikan donanmasına ait USS Bataan (LHD 5) ve USS Sullivan (DDG) isimli iki askeri gemi ilçeye gelmiş gemilerde bulunan toplam 3 bin 300 askeri personel, çok miktarda alkol tüketmiş, dans ederek eğlenmiş ve alışveriş yapmıştı.

Kaynak: Ali GÜNDOĞAN (Doğan Haber Ajansı)
Alıntı:
www.haberler.com

Editör: TE Bilişim