İspanya Kamu İşleri Bakanı Magdalena Alvarez; Prestige gemisinin batması gibi deniz felaketlerini önlemek maksadıyla bir "gemi kurtarma planı" oluşturduklarını açıkladı.

Alvarez Parlamentoda yaptığı konuşmada planın 2006-2009 yılları arasında oluşturulacağını ve deniz güvenliğinde ciddi eksiklikleri kapatacağını açıkladı.

 Bakan; sığınma yerleri oluşturulması konusuna değinmedi ancak Hükümetin İspanya'nın deniz güvenlik idaresi "Salvamiento Maritimo" nun teknik ve personel donanımı açısından geliştirecek kararlar aldığını belirtti.

Bu çerçevede iki yeni çok amaçlı römorkör bu ayın başında sipariş Rivalo edildi. Salvamiento Maritimo 2006 Yılından itibaren 5 adet römorkörü de özel sektörden kiralamak suretiyle toplam 7 çok amaçlı römorköre sahip olacak.

İlave olarak; Galiçya sahillerinde yeni trafik ayırım şeritleri Haziran 2004 itibariyle uygulamaya konuldu.

 Alvarez; hükümetinin 2005 yılı içerisinde denizde kurtarma (Salvage) amaçlı ve deniz kirliliğine karşı düzenlenecek operasyonlarda kullanılmak üzere  üç yeni helikopter ve 3 adet de yeni uçak alımı için 117 Milyon Euro yatırım yapacağını açıkladı.

Daha sonraki yıllarda sahil izleme tesis ve ekipmanlarına ayrıca yatırımlar yapılacak.

 (Fairplay)

Editör: TE Bilişim