Denizcilik Eski Müsteşarı İsmet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevine başladı.

İsmet Yılmaz'ı, bakanlığın Opera binasına gelişinde, Müsteşar Yardımcısı Mustafa Büyük karşıladı. Ardından Yılmaz ve Büyük, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın makamına geçtiler.

Yılmaz'ı makamında karşılayan Günay, burada yaptığı açıklamada, "Denizcilik Müsteşarı olarak görev yapan değerli bir arkadaşımız, bugünden itibaren inşallah bakanlığımızın müsteşarı olarak görevini sürdürecek" dedi.

Seçim döneminde tarafsız Ulaştırma Bakanı olarak görev yapan Yılmaz'ın, kamunun her noktasında bulunduğunu anımsatan Günay, Yılmaz'ın "ilginç öğrenim serüveni olduğunu" da kaydetti. Günay, Yılmaz'ın, denizcilik ve hukuk alanında lisans ve yüksek lisansa sahip olduğunu bildirdi.

Yılmaz'ın daha önce denizcilik sektöründe çalışmış olmasının, turizmin yeni gelişme alanlarından olan kruvaziyer turizminde altyapı oluşturulması ve bu alanda imkanların çoğaltılmasına önemli katkı sağlayacağını ifade eden Günay, şöyle devam etti:

"Daha önce çalıştığı alanda da bu alanda da bütün bu birikim sayesinde çok değerli hizmet dönemini birlikte yaşayacağımızı umut ediyorum. Başarılar, üstün hizmetler diliyorum. Her göreve yeni başlayanın yeni bir heyecanı olur. Bu yeni heyecanla Türkiye kültür ve turizm dünyasının beklediklerini gerçekleştirmeye hep birlikte çalışacağız."

Günay, eski Müsteşar Mustafa İsen'in Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'ne atanmasından sonra vekilliğini yürüten Mustafa Büyük'e de teşekkür ederek, görev titizliğine minnettar olduğunu ve yakın çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz da Türk kültürüne ve turizmine hizmet etmek için elinden gelen gayreti göstereceğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Gayret, çalışması bizden, değerlendirmesi Sayın Bakanımıza ait olacak. Kendilerine bu görev için çok çok teşekkür etmek istiyorum. Kendisini mahcup etmeyeceğimizi burada huzurlarında taahhüt olarak bildirmek istiyorum.

Hem Türk turizmini hem Türk kültürünü inşallah bugünkü aldığımız noktadan çok daha iyi noktada bizden sonraki geleceklere, bayrak yarışını alacaklara devredeceğimizi umuyorum. Allah utandırmasın" dedi.

Kaynak:dünya gazetesi

Editör: TE Bilişim