İSKİ: Küçüksu Plajı'nda denize girilebilir

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünce (İSKİ), Küçüksu Plajı'nın denize girilebilecek kriterlerde temiz olduğu bildirildi.   

İSKİ'den yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın-yayın organlarında Küçüksu Deresi'nden zehir aktığı, lağım akan plajın hastalık saçtığı yönünde haberlerin yayınlandığı belirtildi.

Açıklamada, Küçüksu Plajı'na atıksu girişinin, İSKİ tarafından hayata geçirilen Küçüksu Çevre Koruma Projesi ile 2006 yılında önlendiği ve Küçüksu Plajı'na kesinlikle atıksu girişi bulunmadığı kaydedilerek, bugüne kadar Küçüksu Deresi'nin tabanında periyodik temizlik çalışması yapıldığı, dere tabanının betonla örüldüğü ve derenin çevre düzenlemesinin yapıldığı anlatıldı.

Açıklamada, şöyle devam edildi:

''İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün Haziran 2009 tarihinde tüm kamuoyuna açıklamış olduğu ve ulusal medya organlarında da etkin yer almış olan raporunda da görüleceği üzere; Küçüksu Plajı denize girilebilecek kriterlerde temizdir. İSKİ olarak hayata geçirilen çevre yatırımlarımızın sonuçlarını görmek için İstanbul Boğazı, Marmara Denizi’nde su kalitesi izleme çalışması da yapılmaktadır.

İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü ile birlikte yürütülen bu çalışmaların analiz sonuçları da Küçüksu Plajı'nın yüzülebilir kriterlerde olduğunu göstermektedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından plaja konulan 'Bu alanda denize girmek tehlikelidir' tabelasından haberlerde yer aldığı gibi salgın hastalık sonucunu çıkarmak, kamuoyunu yanıltmaktır. Küçüksu Plajı’na konulan bu tabela, su kalitesini göstermemektedir. Tabelanın amacı, bu alanın yüzmek için risk oluşturabileceği gibi fiziki şartların yetersizliğini belirtmek içindir. Tabela 'Akıntı nedeniyle yüzme bilmeyenlerin denize girmesi tehlikeli ve yasaktır' şeklinde düzeltilecek

 

Editör: TE Bilişim