Hacı Bayram Türkoğlu, hükümetin Dörtyol, Erzin ve İskenderun için yoğun bir çaba içinde olduğunu kaydetti. Bu ilçelerin ekonomide gelişeceğini söyleyen Türkoğlu, ''Bölgemizde önemli gelişmeler var. Döryol'da yeni devlet hastanesi yapımı için çalışmalarımız da sürüyor, bakanlığımız bu konuyla yakından ilgileniyor. Özellikle son yıllarda bu bölge sanayide daha fazla gelişecek. Bunun için enerji ihtiyacı olacak. Erzin Burnaz'a doğal gaz çevrimli termik santral kuruluyor, yapımına başlandı. Hidro Elektrik Santrali (HES) için de çalışmalar sürüyor. Bizim en çok ithalatımızda payı olan konu enerji konusu. Bizim bu açığı kapatmamız için yerel teşvikleri arttırmamız lazım. İskenderun limanına yenilenmesi için 1 milyar dolarlık bir yatırım yapılacak.'' dedi.

Türkiye'nin muasır medeniyet seviyesine ulaşmasının yolunun eğitim ve sanayiden geçtiğine vurgu yapan AK Partili Türkoğlu, ''Hatay ekonomide gelişecek. Muasır medeniyet seviyesine ancak bu şekilde ulaşabiliriz. İskenderun, Türkiye'nin önemli körfezlerinden bir tanesi. Geniş bir limana sahip. Yeni yapılacak yatırımlarla liman daha kullanışlı hale gelecek. İskenderun limanı konteyner limanı olacak. Eğitimde oldukça önemli. Dörtyol'a Fen Lisesi kurulacak. İskenderun'a Barbaros Hayrettin Paşa Denizcilik Fakültesi kuruluyor. Onay kararı Resmi Gazetede yayınladı. Bizde temel atacağımız günü dört gözle bekliyoruz.'' dedi.

Milletvekilli Türkoğlu, Suriye'de yaşanan olayların kaygı verici olduğunu söyledi. Beşar Esed'in zulümle halkına acı çektirdiğine dikkat çeken Türkoğlu, ''Suriye'de yaşanan olaylar Hatay olarak Türkiye olarak bizleri kaygılandırıyor. Özellikle Halep kentinde gidip rahatlıkla Türkçe konuşabilirsiniz. Orada bir zulüm var. Ama şunu unutmamalıyız, zulümle abad olunmaz. Bizim dileğimiz Suriye'deki olayların sona ermesidir.''şeklinde konuştu.

Erzin'de MKÜ'ye bağlı Meslek Yüksek Okulunun ilçe halkında 'kapanacak' korkusu bulunduğunu belirten Milletvekili Türkoğlu, ''Biz Erzin'i ayrı görmüyoruz. Erzin içinde hükümet olarak çalışmalarımız olacak. Özellikle İçmeler bölgesine çok ciddi yatırımlar yapılacak. Bununa dışında Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ)'ye bağlı yüksek okulumuzun da öğrenci ihtiyacı bulunuyor. Bu sorun halledilirse yüksek okulun ilçe ekonomisine canlılık getireceğini düşünüyoruz'' diye konuştu.

4+4+4 yeni eğitim sisteminin çok tartışıldığına vurgu yapan Türkoğlu, ''Ben şahsen 50'ye yakın eğitimciyle konuştum. Tabi bu sistemin hayırlı olabileceğini söylediler. Biz bu eğitim sisteminin Türkiye açısından bir dönüm noktası olduğu kanaatindeyiz.'' ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim