İskele Yıkımlarına Kaymakamlık Engeli

Bodrum’un Göltürkbükü Beldesi’nde, belediye tarafından 3 ay önce başlatılan sahil düzenlemesi, gerekli izinler alınmadan yapıldığı gerekçesiyle Kaymakamlık tarafından durduruldu, 20 bin YTL de para cezası kesildi. Ayrıca, belediye hakkında Kıyı Kanunu’na muhalefet ettiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Belediye Başkanı Anavatan Partili Halil İbrahim Kaynar, 15 ay önce Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’na gönderdikleri projelerinin siyasi nedenlerle geciktirildiğini iddia etti.

Kentsel Tasarım Projesi

Sosyete ve sanat dünyasının ünlü isimlerinin villalarının bulunduğu Göltürkbükü Beldesi’nde, belediye Kentsel Tasarım Projesi kapsamında, 8 kilometrelik sahildeki yaklaşık 80 iskeleden 28’ini yıkarak, sahil düzenlemesi yapmıştı. Ancak, bu proje Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar ile Kaymakam Abdullah Kalkan’ın arasını açtı. Kaymakamlık, Liman Başkanlığı, Mal Müdürlüğü ve Muğla İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’yle birlikte 3 gün önce inceleme başlatarak, belediyenin projesinin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’ndan gerekli onayı almadığı gerekçesiyle çalışmaları durdurdu.

‘Devletin sahilini değiştiremez’

Kaymakam Abdullah Kalkan, Göltürkbükü Belediyesi’nin sahil yolu ve plaj düzenleme çalışmalarının tamamen izinsiz ve yasalara aykırı olarak yapıldığını belirterek, “Başkan Kaynar, önceki görüşmelerimizde projenin onaylandığını söylemişti. Ancak, gelen yoğun şikayetler üzerine yaptığımız incelemede, ilgili bakanlıktan ve gerekli kurumlardan herhangi bir izin alınmadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine çalışmaları durdurduk. Projeye, onaylanmadan devam edilemez” dedi.

‘Siyasi olarak geciktirdiler’

Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar, beldeye Avrupa’nın en iyi plajını kazandıracağını ileri sürdüğü projelerinin durdurulduğunu doğrulayarak şöyle konuştu: “Projeyi, ilgili kurumlardan uygunluk raporunu alarak, 15 ay önce Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’na onaya gönderdik. Fakat, bakanlık projeyi halen onaylamadı, açıkçası siyasi nedenlerle geciktirdi. Biz de projeyi bu yıl ki turizm sezonuna yetiştirmek için ocak ayında çalışma başlatma kararı aldık.“

Vatan (Foto: AA)

Editör: TE Bilişim