Yeni bir takvim, yeni takımlar, sürpriz transferler ve yepyeni bir şampiyonayla İstanbul Offshore Kulübü yeni sezonda Türkiye ve Dünya’nın karşısına çıkıyor.

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu’na bağlı İstanbul Offshore Kulübü 2012 Edox resmi zamanlama sponsorluğunda sezonuna Portaxe’da bütün camiayı bir araya getiren büyük bir buluşma ile açtı.

İstanbul Offshore Kulübü tarafından organize edilen “Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası” 14 yarıştan oluşan yeni takvimine İstanbul-Haliç’te “Altın Boynuz”da start verecek. 

Yepyeni bir şampiyonayı daha yarış kariyerine ekleyecek olan kulüp “Formula Future Türkiye Şampiyonası” ile genç sporcu yetiştirme yolunda dev bir adım atmış olacak.
Yeni illerin katıldığı ve yepyeni bir şampiyonanın daha hayata geçirildiği İOC’de  “Işıklar Dünya Offshore Şampiyonası” yarış sayısı 14 olarak belirlendi.
Işıklar Holding-Architon ana sponsorluğunda, Edox (Resmi Zamanlama Sponsoru )katkılarıyla düzenlenecek şampiyona 8 şehir dolaşacak.  İstanbul ile başlayan rota Samsun, Elazığ-Tunceli, Van, Erdek, Gaziantep ile devam edip Mersin’de noktalanacak.

Sezonun en büyük sürprizi ise üç kez dünya şampiyonluğuna imza atan Alpay Akdilek ve Kerem Tuncer’den oluşan Stihl takımının bu kez ECI takımı renkleriyle yarışması olacak. Şampiyonların başarısını değerlendiren SORA KOZMETİK 2012 sezonunda sporcuları ECI takımına transfer ederek , şampiyonaya da beklenmedik bir dinamik katmış oldu.

Türk futbolunun marka isimleri Beşiktaş ve GSYİAD-Galatasaray yeni sezonda da rekabete dahil olmaya devam ederken, şampiyonanın en genç takımı Lenore Yacht, şampiyonluk tadını alan YKM Sport, Henkel sponsorluğunda start almayı sürdüren WD40, hedef büyüten Angel Yachts, şampiyonanın müdavimi Franke ve Miele takımları da 2012’de podyum için çarpışmaya devam edecek start listesinde yer alacaklar.

Çevreye duyarlı olarak gerçekleştirilen Işıklar Dünya Offshore Şampiyonası’nın 2012 sezonuna ilişkin karbon zero sertifikaları Başkan Uğur Işık ve Nous Genel Müdürü Sara Erdoğdu tarafından takımlara verilirken, sezon pastası tüm konukların katılımıyla kesildi.

Edox fİrması 2012 sezonunda “Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası”nın “Resmi Zamanlama Sponsoru” olarak şampiyonadaki yerini alırken, İOC Başkanı Uğur Işık bu işbirliğinin son derece anlamlı olduğunu vurgulayarak, “ Edox bu sporu Dünya’da en üst seviyedeki organizasyonunda destekleyen bir kuruluş. Ülkemizde gerçekleştirdiğimiz  “Dünya Şampiyonası’nda da bu desteği almaktan son derece gururlu ve mutluyuz. Markanın sporun çeşitli disiplin ve şampiyonalarında ayrı ayrı gücünü hissetmek ve dolayısıyla global bir yansımayı sağlayacak olmaktan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz”  dedi.

Edox Yönetim Kurulu Başkanı ; Fatih Yaman ise Yurtdışında Class 1’i ve Türkiye’de 225 Şampiyonası’nı desteklemekten büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, “ Edox süratin ve teknolojinin liderlik ettiği spor dallarında olmayı strateji olarak benimsemiştir. Denizde-karada motorsporları, markamızla örtüşen bir yapı ve hedef kitle oluşturmaktadır. Class 1’i desteklediğimiz bir platformda, kendi ülkemizin de aynı disiplindeki şampiyonasında, markamızı konumlandırmak oldukça önemli. Güzel ve verimli bir işbirliği olacağına inanıyoruz” dedi. 

2012 WOC Takvimi

01. İstanbul 5 Mayıs 12
02. İstanbul 6 Mayıs 12
 
03. Samsun 19 Mayıs 12
04. Samsun 20 Mayıs 12
 
05. Elazığ 16 Haziran 12
06. Tunceli 17 Haziran 12
 
07. Van (TBC) 14 Temmuz 12
08. Van (TBC) 15 Temmuz 12
 
09. Erdek 11 Ağustos 12
10. Erdek 12 Ağustos 12
 
11. Gaziantep 22 Eylül 12
12. Gaziantep 23 Eylül 12
 
13. Mersin 13 Ekim 12
14. Mersin 14 Ekim 12

Editör: TE Bilişim