İtalyan Savunma Bakanlığınca hazırlanan rapora göre, IŞİD Akdeniz'de korsanlık dönemi başlatabilir.

Londra'da çıkan Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Irak Şam İslam Devleti denilen örgütün Somali benzeri korsanlık olaylarını Akdeniz'de başlatabileceği konusunda uzmanlar uyardı. 

İtalyan Savunma Bakanlığınca hazırlanan bir analizde, IŞİD'in Libyada bazı limanların ve teknelerin kontrolünü ele geçirdiği bildirildi. 

Raporda; "Limanların ve gemilerin kontrolünü ele geçirdikçe, IŞİD; Aden ve Somali arasındaki bölgeyi son 10 yılda domine eden korsanlık olaylarının benzerini Akdeniz'de yaşatabilir" denildi. 

Savunma Bakanlığı raporunda ayrıca; "Teknelere doldurulan göçmenler kamikaze görevinde kullanılabilir. Bu teknelere patlayıcı yüklenerek diğer gemilere yaklaştırılarak kullanılabilir" deniliyor. 

İngiliz aşırılıklara karşı mücadele düşünce kuruluşu Quilliam Foundation'dan bir uzman Işid'in Libya'yı Avrupa'ya giriş kapısı olarak kullanmayı planladığını yazmıştı. 

Kuruluşun söylediğine göre ortaya çıkan mektuplar dahil bir çok belgede Libya'nın kendisini halifelik olarak niteleyen örgütün yeni üssü olacağı ifade ediliyor. 

Libya'da 21 Mısırlı'nın kafasının kesilmesinin görüntülendiği bir Işid videosunda, konuşmacı parmağını kuzeye doğru doğrultuyor ve şöyle diyor: "Romayı da fethedeceğiz, İnşallah." 

Editör: TE Bilişim