İsdemir'in sermayesi 860 milyon YTL'ye çıkarıldı

İskenderun Demir ve Çelik AŞ'nin (İSDEMİR), şirket sermayesi 110 milyon YTL artırılarak, 860 milyon YTL'ye çıkarıldığı bildirildi.

İSDEMİR Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, şirket merkezinde hissedarların katılımıyla gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulunda, İSDEMİR A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Akçakmak tarafından, şirket sermayesinin artırımına ilişkin verilen önerge okundu.

Yapılan oylamada, şirket sermayesine ilişkin 6. maddede değişiklik yapılarak, sermayenin 110 milyon YTL artırılıp 750 milyon YTL'den, 860 YTL'ye çıkarılması kabul edildi.

Alınan kararla değiştirilen şirket ana sözleşmesinin 6. maddesinde şöyle denildi: “Şirketin esas sermayesi, 860 milyon YTL'dir. Bu sermaye, her biri 1 YTL değerinde, nama yazılı ve üzerinde şirketin onayı ile devredilebileceğine dair kayıt bulunan 860 milyon adet hisseye ayrılmıştır.

Bu sermaye A ve B Grubu hisselere bölünmüştür. Bundan 20 YTL tutarındaki sermayeyi karşılayan ERDEMİR'e ait 20 adet nama yazılı hisse A Grubu, 859 milyon 999 bin 980 YTL sermayeyi karşılayan 859 milyon 999 bin 980 adet hisse ise B Grubu'dur.

Tüm haklarıyla birlikte A Grubu hisseleri üzerinde, şirket ana ortağı ERDEMİR'in A Grubu hisseleri üzerinde tesis edilecek intifa hakkı ile ilgili olarak Özelleştirme Yüksek Kurulu'nca aksine bir karar alınıncaya kadar geçerli olmak üzere Özelleştirme İdaresi Başkanlığı adına intifa hakkı tesis edilmiştir.”

Açıklamada, artırılan sermayenin tamamının 7 Temmuz tarihine kadar nakden ve defaten ödeneceği belirtilerek, ortakların sermaye taahhüt borçlarının da Yönetim Kurulu'nun alacağı kararla belirtilen tarihten önce istenebileceği kaydedildi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim