Mersin’in Erdemli ilçesinde denizde mahsur kalan balıkçılar, yaklaşık 20 saat sonra kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, dün öğleden sonra denize açılan Ömer Sümbül adlı balıkçı ile arkadaşları Emrah Çoban ve Serdar Bahar’ın bulunduğu tekne, karadan yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta arıza yaptı. Teknenin motorunu bir türlü çalıştıramayan balıkçılar, yardım gelmesi için beklemeye başladı. Yanlarında cep telefonu ve telsiz cihazı olmayan balıkçılar, havanın bozuk olması nedeniyle denize balıkçı çıkmayınca fark edilemedi.

Gece saatlerinde işaret fişeği atarak yardım isteyen balıkçılar, yine fark edilmeyince, geceyi teknede geçirmek zorunda kaldı. Teknede bulunan Emrah Çoban, sabah saatlerinde arkadaşlarına yardım getirmek amacıyla denize atladı ve sahile doğru yüzmeye başladı. Sahile doğru bir kişinin yüzdüğü ihbarını alan polis, karadan balıkçıların yerini tespit etti. Balıkçı barınağındaki balıkçılarla irtibat kuran polis ekipleri, temin ettikleri tekneyle sahile yüzmeye çalışan genci kurtardı. Kurtarmaya gelen tekneye bağlanarak sahile çekilen arızalı tekne, Erdemli Balıkçı Barınağına getirildi. Barınakta hazır bulundurulan ambulansta kontrolleri yapılan balıkçıların sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi.

Suya atlayarak arkadaşlarına yardım getirmeye çalışan Emrah Çoban, “Yaklaşık 1 saattir denizde yüzmeye çalışıyorum. Uzun zamandır denizdeyiz, arkadaşlarıma yardım getirecektim” dedi.

Dünden bu yana hiçbir şey yemediklerini ve geceyi bir battaniye ile geçirdiklerini belirten Serdar Bahar ise, “Motor arıza yaptı. Havai fişek attık, maytap patlattık, kimse bizi görmedi. Sabah da bir arkadaşımız kendisini feda etti. Sonra da bizi kurtardılar” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim