Uluslar arası Olimpiyat Komitesi ( IOC) ve Olimpik Dayanışma Dünya Programı tarafından desteklenen proje   2012 yılı için Türkiye Yelken Federasyonu ve İzlanda Yelken Federasyonu gerekli katkı payını almayı başardı.

3. Seviye teknik kurs için gerekli maddi katkı Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi  tarafından Olimpik Dayanışma Dünya Programı tarafından onaylandı.  Türkiye Yelken Federasyonu’nun 2011 yılından beri başlatmış olduğu Eğitim ve Gelişim Projesi kapsamında değerlendirilecek kursa Türkiye dışında 10 ülkeden 20 aday katılacak.

7-13 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek kursta Türkiye Yelken Federasyonu ISAF eğitmeni Emrah Sürmen ve ISAF eğitmeni Mike Heart eğitimleri verecek.
3. seviye teknik kursta bot kullanımından , temel yelken eğitimine, yarış takımı çalıştırmaktan, bir takımı yönetmeye kadar kapsamlı olarak bir eğitmen ve antrenörün verimli olabilmesi için gerekli çalışmalarve eğitimler yapılacak.

Aynı eğitim İstanbul’dan sonra İzlanda’da da gerçekleştirilecek.

ISAF sertifikalı Türkiye Yelken Federasyonu eğitmeni Emrah Sürmen “ Bu kurs hem ülkemize hem de diğer ülkelere çok faydalı bir program sunuyor. 3. Seviye kurs eğitimi ile bugüne kadar TYF bünyesinde yapmış olduğumuz eğitim ve gelişim çalışmalarının daha da ilerleyeceğinden eminim. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Uluslararası Olimpiyat Komitesi ( IOC) ve Olimpik Dayanışma Dünya Programı yetkililerine çok teşekkür ederim, bu Türk yelken camiası için önemli bir eğitim olacak” dedi.

Editör: TE Bilişim