Balık avına giden 4 kişiden haber alınamıyor

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, tekneyle balık avlamak için denize açılan 4 amatör balıkçıdan dünden bu yana haber alınamadığı bildirildi.

Kaymakam Hayri Sandıkçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Serdar Kılıç ile Yeşil beldesi Kırık Köprü mevkisindeki sitede komşusu olan arkadaşları Temel Ayten, Yılmaz Temel ve Levent Dereli'nin dün tekne ile balık avına çıktıklarını, ancak haber alınamadığını söyledi.

Balıkçıların ailelerinin polise başvurmasıyla olaydan haberdar olduklarını ifade eden Sandıkçı, şöyle devam etti:

''Tekneyle denize açılan balıkçıların hayatlarından endişe duyuyoruz. İskenderun Sahil Güvenlik ekipleri helikopterlerin de katılımıyla arama yapıyor. Aşırı rüzgar ve fırtınadan dolayı balıkçılar başka sahile sürüklenmiş olabilir. Tüm olanakları seferber ettik. Umarız olumlu sonuç alırız.''

Kayıp balıkçılardan Temel Ayten'in oğlu Osman Ayten, babasının cep telefonuna da ulaşılamadığını belirterek, ''Babam her hafta sonu arkadaşlarıyla denize açılırdı. Dün de arkadaşlarıyla 5 metrelik fiber tekneyle sitenin sahilinden denize açıldılar. Daha sonra cep telefonuyla irtibatımız kesildi. Ailece perişan olduk. Hayırlı haberler bekliyoruz'' diye konuştu.(aa)

Editör: TE Bilişim