İran’ın ‘Hürmüz’ tehdidine ABD’den cevap
 
“İran’ın Batı bize petrol ambargosu uygularsa Hürmüz Boğazı’ndan tek damla petrol geçirtmeyiz” tehdidine ABD’nin bölgede bulunan 5.Filosu’ndan cevap geldi
 
Bahreyn’de üstlenen ABD’nin 5.Filosu’ndan yapılan açıklamada, Hürmüz Boğazı’nda petrol geçişlerine herhangi bir engellemeye izin vermeyeceklerini açıkladı.
 
Açıklamada, “Hürmüz Boğazı’ndan mal ve nakliyat ulaşımı bölge ve küresel ekonomi için hayati önemde. Uluslararası bir boğazda herhangi bir tarafın ulaşım özgürlüğünü engellemesine kesinlikle müsamaha gösterilemez” denildi.
 
‘HÜRMÜZÜ KAPATMAK BİZİM İÇİN ÇOCUK İŞİ’ 
 
İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Habibullah Seyyari, devlet televizyonuna bugün yaptığı açıklamada, dünya petrol ticaretinin yüzde 40′ının geçtiği Hürmüz Boğazı’nı kapatmanın “İran için bir bardak su içmekten daha kolay olduğunu” iddia etmişti. Seyyari, Umman Denizi’ni kontrol altında bulundurdukları için şimdilik boğazı kapatmaya gerek görmediklerini söylemişti.
 
‘HÜRMÜZ’DEN BİR DAMLA PETROL GEÇEMEZ’
 
İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammet Rıza Rahimi de, Batılı ülkelerin İran’a petrol ambargosu uygulaması halinde, Hürmüz Boğazı’ndan tek bir damla petrolün geçişine dahi izin vermeyeceklerini belirtmişti. Rahimi, IRNA haber ajansına verdiği demeçte, “Batılı ülkeler İran’ın petrol ihracatına yatırım uygularsa, Hürmüz Boğazı’ndan bir damla petrol geçemez” demişti.
Editör: TE Bilişim