İran'dan Yemen'e silahlı yüklü gemi
 
Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, İran tarafından gönderildiği iddia edilen Cihan 1 isimli gemi için İran'ı işaret ederek ''Her şey çok net, araştırmaya ve soruşturmaya gerek yok'' dedi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan bilgiye göre Hadi, İran tarafından ocak ayında silah yüklü olarak gönderildiği iddia edilen Cihan 1 isimli gemiyi incelemek üzere gelen Birleşmiş Milletler(BM) uzmanlarını Aden kentinde kabul etti.

Görüşmede Yemen'nin farklı düzeylerde sıkıntı yaşadığını kaydeden Hadi, bunların arasında El-Kaide, Aden Körfezi ve Somali sahillerinde faaliyet gösteren korsanlar, silah ve uyuşturucu kaçakçılığı bulunduğunu ifade etti.

BM uzmanlarından Cihan 1 gemisine ilişkin araştırmalarıyla ilgili kapsamlı bir açıklama alan Hadi, İran'ı işaret ederk ''Herşey çok net, araştırmaya ve soruşturmaya gerek yok'' diye konuştu.

Ocak ayında Yemen açıklarında ele geçirilen Cihan 1 isimli gemide 40 ton ağırlığında patlayıcı ve karadan havaya füzeler ele geçirildiği belirtilmişti.

SABA'da yer alan bir haberde İran'ın, Yemen'den diplomatik kanallar aracılığıyla bazı tazminatlar karşılığında Cihan 1 dosyasını kapatmasını istediği yer almış, Yemen'in ise bu teklifi reddettiği belirtilmişti.
Editör: TE Bilişim