İran'dan Silah Yüklü Gemi İddiasına Yanıt

İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Mesud Cezayiri, İsrail'in iddiasını komplo olarak yorumladı.

 Cezayiri, İsrail'in Gazze'ye silah taşıyan İran'a ait bir gemiye el koyduğu iddiaları hakkında, "ABD'liler ve Siyonistler büyük ihtimalle Hollywood'a Gazze'ye silah taşıyan bir İran gemisi konulu sinema filmi siparişi de vermiştir" dedi.

Tuğgeneral Cezayiri, İranlı Öğrenciler Haber Ajansı ISNA'da yer alan açıklamalarında, "Beyaz Saray'ın kendi ifadesiyle ABD ve siyonistlerin koordineli ve ortak girişimi olan bu iddia, İranfobianın yayılmasını hedefleyen kirli bir medya operasyonu ve Batı-İbrani liberal-demokrat-propaganda kültürünün alışılmış kronik yalanlarının ürünüdür" ifadesini kullandı.

"Dünya kamuoyunun ABD ve Siyonistlerin bu tür asılsız ve yalan iddialarına alışık olduğunu" belirten Cezayiri, "Bu tür yalan iddiaların planlanması, İranlıların çeşitli alanlardaki temek haklarını talep etmelerini etki altında bırakamayacak, sahte medya ürünleri ve psikolojik savaşların onlara yenilgi, rezillik ve İran halkının hatta dünya kamuoyunun güvensizliklerini arttırmaktan başka getirisi olmayacaktır" değerlendirmesinde bulundu. Batı'yı ve ABD'yi sert bir dille eleştiren Cezayiri, "Batılılar, bağımsız halklara ve mazlum Filistin halkına yönelik savaş kışkırtıcılığı yapan politikalarını temelden gözden geçirmeli, insanlık karşıtı teröristçe girişimleri bir kenara bırakmalıdır" uyarısını yaptı. İsrail ordusu, Gazze'ye geliştirilmiş füze taşıdığını öne sürdüğü bir İran gemisine el koyduğunu açıklamış, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif iddiayı "her zamanki başarısız yalanlar" olarak nitelemişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise bugün yaptığı açıklamada İran'dan gelen yalanlamaya karşı kanıtlar sunacaklarını söylemişti.

Editör: TE Bilişim