Kuzey Kore'den İran'a Silah Taşıyan Gemiye BAE Engeli

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Kuzey Kore'den İran'a silah taşıyan bir kargo gemisine el koydu.

Batılı diplomatik kaynaklara göre Birleşik Arap Emirlikleri 14 Ağustos tarihinde roketatar mühimmatı ve diğer silahların bulunduğu Bahama bandıralı gemiye el koyduktan sonra BM Güvenlik Konseyi Kuzey Kore Yaptırımlar Komitesine gemi hakkında bilgi verdi. bildirdi.

Reuters'in adının açıklanmasını istemeyen BM yetkilisine dayanarak yayınaldığı haberinde Birleşik Arap Emirlikleri, İran'a silah taşıyan gemiye el koydu.

Bu gelişme karşısında Konseyi Kuzey Kore Yaptırımlar Komitesi, 25 Ağustosta Kuzey Kore ve İran'a mektup göndererek 15 gün içinde konuya ilişkin açıklama belklediğini bildirdi. Komite'nin İran ve Kuzey Kore'den gelecek yanıta göre bir rapor hazırlayacağı öğrenildi.

Batılı diplomatlar, İran ve Kuzey Kore'nin BM Güvenlik Konseyinin Kuzey Kore'ye karşı kabul ettiği 1874 sayılı yaptırım kararına aykırı davrandığını belirtti.

Bilindiği üzere Kuzey Kore'nin Mayıs ayında gerçekleştirdiği ikinci füze denemesinin ardından Güvenlik Konseyi, 12 Haziranda aldığı 1874 sayılı yaptırım kararıyla, Kuzey Kore'nin silah ihraç etmesini yasaklamıştı.

Editör: TE Bilişim