iRAN'IN 15 YILDA 500 GEMiYE iHTiYACI VAR

Lloyd’s List’in haberine göre İran’ın iki önemli denizcilik firması, ülkenin gemi ihtiyacı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bunlardan biri olan Islamic Republic of Iran Shipping Lines/IRISL’nin yöneticilerinden Gulam-Hüseyin Gülperver, gelecek 15 yılda ülkenin, petrol ve LNG tankerlerinin de dahil olduğu 500 gemiye ihtiyacı olduğunu belirtirken LNG tankeri ihtiyacının 20-80 arasında değişeceğini söylüyor. Petrol tankeri ihtiyacının ise 100-120 arasında olduğunu söyleyen Gülperver’in önerisi ise bu işin özel sektörün desteklenmesi ile çözülmesi.

National Iranian Tanker Company/NITC’den Muhammed Suri ise, özellikle LNG filosu için en az 8-9 milyar dolara ihtiyaç olduğunu açıklarken kendilerinin, firma olarak 32 milyon ton LNG’yi taşımak üzere 35 LNG tankeri yapmak istediklerini söylüyor.

IRISL dökme yük, kontener, karışık yük, çok maksatlı gemiler ve tankerlerin oluşturduğu 180 gemilik bir filoya sahip. NITC’nin 31 tankerlik filosu ise 6 milyon ton taşıma kapasiteli. Firma geçen yıl Güney Kore tersanelerine 13 VLCC ve 4 adet suezmax tanker siparişi vermiş.

Kaynak:Lloyd's List

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim