İRAN HEYETİ, DENİZCİLİKTE  YATIRIM ŞARTLARINI ARAŞTIRIYOR 

İncelemelerde bulunmak üzere İzmir’e gelen İran Bushehr Eyaleti Vali Yardımcısı Gholamreza Mokhtari başkanlığındaki 27 kişilik heyet İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’ni ziyaret etti.
Heyet, İMEAK DTO İzmir Şubesi Meclis Başkanı Géza Dologh, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ile Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılandı.

İran Bushehr Eyaleti Vali Yardımcısı Gholamreza Mokhtari, İzmir’e gelmekten ve denizcilik sektörü yetkilileri ile tanışmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, İran uyruklu vatandaşların İzmir’de denizcilik acentesi kurabilmesi için gerekli olan şartları sordu. 

Vali Yardımcısı Mokhtare, Bushehr Eyaleti’nde 700 km. kıyı şeridi bulunduğunu ifade ederek, “Balık ve deniz ürünlerimiz İzmir’e kadar geliyor, beğenildiğini duyuyoruz. Denizcilik sektörü bizim için önemli. Türkiye’de denizcilik alanında yatırım yapmak isteyen İran uyruklu vatandaşlarımız bulunuyor. Deniz Ticaret Odası’na üye olmaları gerekiyor mu? Ya da uygulanması gereken herhangi bir kriter var mı?” diye sordu.  

İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İran uyruklu vatandaşların İzmir’de ya da Türkiye’nin başka bir kentinde acente kurabilmesi için Türk ortağa ihtiyaç olduğunu söyledi. 
Marina, balıkçı, armatör, acente kısaca denizden geçimini sağlayan tüm kişi ve firmaların Deniz Ticaret Odası’na üye olduğunu vurgulayan Öztürk, Odanın aynı zamanda devlet ile üyeler arasındaki köprü vazifesini gören kurum olduğunu söyledi. Öztürk ayrıca, sektör ile ilgili herhangi bir soru olduğu veya bilgilendirme gerektiği zaman kendilerine rahatlıkla başvurabileceklerini sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilişim