İran’ın elinde namahrem İngiliz denizci var
 
İran’ın esir aldığı İngiliz denizciler arasında yer alan bir çocuk annesi Faye Turney’nin ailesi çok endişeli. İran Dışişleri Bakanlığı ise 26 yaşındaki İngiliz kadın denizcinin mahremiyetine saygı gösterildiğini belirterek, "Tüm ahlaki prensiplere uyuluyor" açıklaması yaptı.

Esir alınarak İran’a götürülen 8 denizciyle 7 deniz piyadesi arasında bulunan kadın denizci Faye Turney’nin akıbeti, bir anda ön plana çıktı. Batı medyasında kadın denizciyle ilgili haberler yer almaya başlarken, İran Dışişleri Bakanlığı’ndan beklenen açıklama geldi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, ellerinde bulunan tüm askerlerin sağlık durumunun iyi olduğunu, özellikle de kadın denizci Turney’nin kesin bir mahremiyete sahip olduğunu duyururken, "Tamamen tüm ahlaki prensiplere uyuluyor" diye konuştu.

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre Molly adında ve üç yaşında bir kızı bulunan Faye Turney’nin ailesi son derece endişeli. Deniz piyadelerinin esir alınması sırasında botlardan birini kullandığı belirtilen Faye Turney’nin, kendisi gibi deniz piyadesi olan eşi Adam, çocuklarıyla ilgilenmek için olay öncesinde ordudan izin almıştı.

Sözcü Hüseyni’nin askerlerin ilk sorgulamalarının ardından İngiliz yetkililerle görüşmesinin mümkün olabilieceğini söylemesi ise olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi.

Kaynak: Hürriyet

Editör: TE Bilişim