İran 10 Amerikalı Denizciyi Serbest Bıraktı

İran'ın ABD askerlerini tutukladığı görüntüler dikkat çekti. ABD askerlerinin çömeldiği ve ellerini baş üstünde birleştirdikleri görülüyor.

Dün akşam saatlerinde İran karasularına girdiği gerekçesiyle gözaltına alınan 2 küçük teknedeki 10 Amerikalı denizcinin, bugün serbest bırakıldığı açıklandı. İran Devrim Muhafızları tarafından yapılan açıklamada, dün gözaltına alınan 10 Amerikalı denizcinin bugün serbest bırakıldığı bildirildi. ABD tarafından konuyla alakalı henüz bir açıklama yapılmadı. Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon dün meydana gelen teknik bir arıza nedeniyle teknelerin İran karasularına sürüklendiğini bildirmişti.

OLAYIN GELİŞİMİ

İRAN 2 AMERİKAN TEKNESİNİ VE 10 DENİZCİYİ REHİN ALDI

İran, kendi kara sularına girdiği gerekçesiyle Basra Körfezi'ndeki 2 küçük Amerikan teknesini ve 10 Amerikalı denizciyi rehin aldı. Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon tarafından yapılan açıklamada teknik bir arıza nedeniyle Amerikan teknelerinin İran kara sularına sürüklendiği ve teknelerle irtibatın kesildiği açıklandı. Pentagon ayrıca teknelerin ve mürettebatın Basra Körfezi'ndeki Farsi Adası'nda tutulduğu ve girişimlerin ardından serbest bırakılacağını açıkladı

.

ABD'li yetkililer teknelerin eğitim görevinde olduğunu açıkladılar. Öte yandan İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ile telefon görüşmesi yapan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, durumun kazara meydana geldiğini ve bir art niyetin olmadığını ifade etti. Cevad Zarif'in de Kerry'ye teknelerin kısa süre içerisinde bırakılacağı yönünde güvence verdiği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim