İNTERPOL "SADIKOĞLU YAŞIYOR"
Irak'ın Basra kenti yakınlarındaki Umm Kasr Limanı'nda savaşta batan gemilerin çıkarılması işini yaptıkları sırada, yaklaşık 1 ay önce, Türk Armatör Kahraman Sadıkoğlu ve beraberindekilerin kaçırılmasının ardından, İnterpol'ün Sadıkoğlu'na ilişkin hazırladığı dosya, Basra İnterpol Bürosu'na ulaştı.

Sadıkoğlu ile birlikte kaçırılan Kaptan Ahmet Yurttaş (37), geçen hafta içi serbest bırakılmasının ardından, hafta sonu Türkiye'ye dönmeyi başardı. Ardından İnterpol'ün Sadıkoğlu'nun kaçırılarak rehin alınması ile ilgili hazırladığı dosya, Irak İçişleri ve Güvenlik Bakanlığı aracılığıyla Basra Polis Müdürlüğü İnterpol Bürosu'na ulaştı.

Dosyada, Sadıkoğlu'na ait bir fotoğraf ve kişisel bilgiler yanında, Kaptan Ahmet Yurttaş Betorder ve Sadıkoğlu'nun Iraklı 2 çalışanı ile birlikte Basra'nın merkezindeki Kası Divan Oteli'nde 6 ay kaldıkları ve ardından kaçırıldıkları yazıyor. Dosya, Sadıkoğlu'nun İran'a giderken kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldığı ve daha sonrada pasaportunun da İran'da ortaya çıktığını ortaya koydu. Dosyada, Iraklı makamlardan da polise yardımcı olmaları ve konuyla ilgili araştırma yapılması isteniyor.

Konuyla ilgili olarak İhlas Haber Ajansı'na (İHA) bir açıklamada bulunan İnterpol Basra Sorumlusu Üsteğmen Muhammed Esad, Kahraman Sadıkoğlu'nun halen sağ olduğunu bildiklerini ve Bağdat'ta olabileceğini söyledi. Sadıkoğlu'yla çalışan Fırat Kerim isimli Iraklı bir işçinin de polisler tarafından sorguya çekildiğini söyleyen Esad, sorgulanan şahsın Sadıkoğlu ile ilgili çelişkili bilgiler verdiğini ve olayla bir ilişkisinin olabileceğini düşündüklerini ifade etti.

Kaynak:İHA-İnternethaber

WWW.DENIZHABER.COM

Editör: TE Bilişim