“İntermodal Taşımacılık Stratejileri: Hollanda-Türkiye Perspektifi” Konferansı 29 Nisan 2011 Cuma günü Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Çaka Bey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda taşımacılık ve lojistik sektörünün önde gelen temsilcileri, bu alandaki eğitim ve danışmanlık kurumlarının yetkilileri ve akademisyenlerin katılımı ile gerçekleşti.

DEU Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güldem CERİT’in açılış konuşmalarını yaptığı konferansta, once NEA Ulaştırma Araştırmaları ve Eğitim Kurumu Kıdemli Danışman ve Proje Müdürü Rene MEEUWS, sonra ise TRACECA Türkiye Ulusal Sekreterliği adına Uzman Seçil Özyanık konuşmalarını yaptılar. Konuşmaların ardından MEEUWS ve ÖZYANIK’a DEU Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güldem CERİT’in teşekkür belgelerini takdim etti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölüm Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Durmuş Ali DEVECİ’nin oturum başkanlığını yaptığı “Intermodal Taşımacılık Sivil Toplum Kuruluşları” başlıklı birinci oturuma, intermodal taşımacılık alanındaki sivil toplum kuruluşlarını bir araya gelirken oturuma konuşmacı olarak Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu üyesi Eliya ALHARAL, Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) Yönetim Kurulu Başkanı Kaan GÜRGENÇ, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ulaştırma ve Lojistik Meclisi Üyesi Haşmet KARASU, Demiryolu Taşımacılığı Derneği (DTD) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim ÖZ, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yöneticisi Necdet YAZAR ve Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) Genel Sekreteri Hacer UYARLAR katıldı. Konuşmaların ardından açılan soru cevap oturumunun tamamlanması ile oturum başkanı ve katılımcı konuklara İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nil GÜLER tarafından teşekkür belgesinin verilmesinin ardından ilk oturum sona erdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nil GÜLER’in oturum başkanlığını yaptığı “İntermodal Taşımacılık Operatörleri ve Yükletenleri” konulu ikinci oturuma konuşmacı olarak, FORD OTOSAN Lojistik Müdürü Recai IŞIKTAŞ, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Yük Dairesi adına Müslüm YURDAKUL ve İnci Lojistik Genel Müdürü Emrah GEZGİN katıldı. Açılan soru cevap oturumunun tamamlanmasının ardından oturum başkanı ve konuşmacı konuklara NEA Ulaştırma Araştırmaları ve Eğitim Kurumu Kıdemli Danışmanı ve Proje Müdürü Rene MEEUWS’un teşekkür belgelerini takdim etmesinin ardından oturum sonlandırıldı.

İntermodal taşımacılıktaki idari ve eğitime yönelik konuları ele alarak bu alandaki kurumları bir araya getirmeyi amaçlayan “İntermodal Taşımacılık İdari ve Eğitim Kurumları” konulu üçüncü oturumun başkanlığını Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Okan TUNA yaptı. Oturuma konuşmacı olarak T.C Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Kontrol Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Sefa Ekin, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölüm Başkan Yardımcısı Doç.Dr. D. Ali DEVECİ, NHTV Breda Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Eğitim Uzmanı Frans de JONG, İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Levent KİRVAL, STC B.V. Lojistik ve Denizcilik Eğitim, Simülasyon, Araştırma ve Danışmanlık Kurumu, Kıdemli Proje Yöneticisi Anné PADMOS, Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) Anlaşmalar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Fatih TURHAN ve STC B.V, Lojistik ve Denizcilik Eğitim, Simülasyon, Araştırma ve Danışmanlık Kurumu Kıdemli Proje Yöneticisi Sander WUBBOLTS katıldılar. Açılan soru cevap oturumunun sonlandırılmasının ardından oturum başkanı ve konuşmacı katılımcılara Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği Genel Sekreteri Hacer UYARLAR’ın teşekkür belgelerini takdim etmesi ile oturum sonlandırılması ile konferans programı sonlandırıldı.

 

Editör: TE Bilişim