Deniz Taşımacılığının Sorunları İstanbul’da Masaya Yatırılacak

Dünyada, 25 ülkeden 200’den fazla üyesi bulunan Uluslararası Feribot Taşımacıları Birliği (INTERFERRY) her sene farklı bir ülkede gerçekleştirdiği yıllık kongresini 2009’da İDO ev sahipliğinde İstanbul’da düzenliyor. 

Üyeleri arasında feribot işletmecileri, uluslararası gemi inşaa şirketleri, yan sanayi firmaları, sektörel basın organları ve finans kuruluşlarının bulunduğu Uluslararası Feribot Taşımacıları Birliği (INTERFERRY) her sene dünyanın farklı bir ülkesinde düzenlediği ve sektörü masaya yatırdığı kongresini 2009 senesinde İstanbul’da İDO (İstanbul Deniz Otobüsleri) ev sahipliğinde düzenlemeye karar verdi.

Denizde seyir emniyeti, güvenlik, çevre, operasyon, yönetim ve uluslararası taşımacılık kurallarının konuşulduğu INTERFERRY yıllık kongrelerinde üyeler tecrübelerini birbirleriyle paylaşmakta ve deniz taşımacılığı ile ilgili son gelişmeleri takip etmektedirler.  Dünyada denizcilik sektörünün düzenleyicisi olan Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO)’ya da danışman olarak hizmet veren INTERFERRY organizasyonun bu sene 32.si düzenlenecek olan yıllık kongresi 28-30 Eylül 2007’de İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenecek.

İDO Genel Müdürü Dr. Ahmet Paksoy Interferry Yönetim Kuruluna Seçildi

27 Nisan 2007 tarihinde Dubai’de yapılan Interferry Yönetim Kurulu toplantısında 34. INTERFERRY uluslararası kongresinin İstanbul’da İDO ev sahipliğinde düzenlenmesine karar verildi. Ayrıca İDO Genel Müdürü Dr. Ahmet Paksoy INTERFERRY yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

INTERFERRY 1976 yılında Uluslararası Deniz Taşımacıları Birliği adıyla yolcu taşımacılığı sektöründe ve bağlı sektörlerde araştırmalar yapmak, bilgi ve gelişmeleri takip etmek, üyeler arası bilgi ve teknolojik değişimi sağlamak ve uluslararası  işbirliğini sağlamak amacıyla kuruldu. Sektörde meydana gelişen küresel gelişmelere uygun olarak birlik adını 2001 senesinde “Interferry” olarak değiştirdi.

Avrupa’nın “2010 Kültür Başkenti İstanbul” İçin Güzel Bir Başlangıç

INTERFERRY 2009 kongresinin, 2010’da Avrupa’nın kültür başkentliğini yapacak olan İstanbul’un tanıtımına önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Dünya denizcilik sektörünün gözünü Türkiye’ye çevirecek olan organizasyonun, üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye’de denizcilik konusunda da yeni açılımlara neden olacağı tahmin ediliyor.

İDO Hakkında

1987 yılında kurulan İDO, bugün Marmara Bölgesi’nde toplam 33 hatta 81 noktaya hizmet götürmektedir. 2005 yılı Şubat ayında Türkiye Şehir Hatları  İşletmesini devralan İDO, bugün toplam 91 gemi, 81 iskele ile dünyanın en büyük araç ve yolcu taşımacılık şirketidir. İDO Interferry’ye üye olan tek Türk şirketidir.

DenizHaber.Com


 

Editör: TE Bilişim