İNSAN KAÇAKÇISI KAPTANI ÖLDÜRDÜ

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde deniz yoluyla insan kaçırdığı iddia edilen 1 kişi, para konusunda anlaşamadığı kaptanı öldürdü.

Edinilen bilgiye göre, Marmaris'ten dün Angel isimli tekneyle yola çıkan kaptan Vural Bingül (58) ile H.K. (Hakan Kozlar-35) ve H.K. (Hüseyin Kocakaya-46) Göcek açıklarında iki kaçak göçmeni alarak uluslararası sulara bıraktı. Dönüşte Fethiye açıklarına gelen teknede birlikte alkol alan 3 kişi para konusunda tartışmaya başladı. Vural Bingül, H.K.'den, kişi sayısı az olmasına rağmen pazarlık edilen parayı isteyince aralarında tartışma yaşandı.

Tartışmanın ardından Vural Bingül'ün kamarasına girdiği sırada H.K, önce tabancanın kabzasıyla ensesine vurduktan sonra, yastığı kafasına bastırarak 4 el ateş etti ve Bingül'ü öldürdü.

Daha sonra tekneyi Ecesaray Marina'ya çeken H.K, çantalarıyla tekneden telaşlı bir şekilde ayrıldığını gören güvenlik görevlilerinin haber vermesi üzerine polis tarafından gözaltına alındı ve teknede yapılan aramada Vural Bingül'ün cesedi bulundu. H.K.'nin üzerinde yapılan aramada, 15 sahte Nerobet pasaport, 15 sahte gemi adamı belgesi ve çok sayıda sahte nüfus cüzdanı bulunduğu bildirildi.

Aynı teknede bulunan H.K. de gözaltına alınırken, kaptan Vural Bingül'ü vuran H.K.'nin suçunu itiraf ettiği belirtildi. H.K.'nin daha önce Yunanistan'da insan kaçakçılığı suçundan hapis yattığı öğrenildi. H.K.'nin polisteki sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye çıkartılacağı bildirildi.

Öldürülen Kaptan Vural Bingül'ün MHP Marmaris İlçe Başkanı olduğu açıklandı.

Kaynak:İHA

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim