Denizli'de Sahte Vize ile İnsan Kaçakçılığı Yapan Çete Çökertildi
 
Denizli jandarması, beş aylık istihbarat çalışmasıyla göçmen kaçakçılığı, sahtecilik ve dolandırıcılık suçlarını işleyen bir çeteyi elebaşıyla beraber yakaladı.

Jandarmadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Acıpayam ilçesinde A.K. isimli bir kişinin elebaşılığında Y.K., G.K. ve S.A.'nın, insanları kanundışı yollardan Bulgaristan, Yunanistan ve İtalya'ya götürerek göçmen kaçakçılığı, sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçlarını işlediği tespit edildi. Bunun üzerine dört şüpheliye ait iki evde yapılan aramalarda 2 av tüfeği, 1 kurusıkı tabanca, 25 adet 7.65 milimetre çapında fişek, 9 pasaport, 1 sahte sürücü belgesi, 1 gemi adamı cüzdanı, 1 kılıç ve 1 kama ele geçirildi. 


Araştırmayı derinleştiren jandarma, çetenin 3 bin ve 4 bin 500 avro karşılığında kaçakları Denizli, İzmir, İstanbul, Edirne, Bulgaristan ve Yunanistan güzergahını izleyerek İtalya'ya gönderdiğini ortaya çıkardı. Sözkonusu zanlıların, insan kaçaklılığını normal pasaportlara sahte vize basıp sınır kapılarını kullanarak yaptığı bildirildi. Operasyon sonucu ele geçirilen malzemelere el konulurken elebaşı olduğu iddia edilen A.K., üyeler Y.K., G.K. ve S.A., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çete üyelerinden Ö.S. isimli zanlının ise kaçtığı, arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi. (Cihan Haber Ajansı)

Haberler.Com

Editör: TE Bilişim