İnsan kaçakçılarından inanılmaz yöntemler

Avrupa’ya büyük paralar karşılığı yasadışı yollardan göçmen sokan mafya, bu amaçla akla hayale gelmeyecek yöntemler kullanıyor. Kaçakları, otomobillerin ön koltuklarının içine, arka koltuğun arkasındaki boşluğa, motorun altına veya ön konsola yerleştiren çetelerin yıllık kazancı 8 milyar doları buluyor.

Balkan ülkelerinde, özellikle de Bosna ve Kosova’da faaliyet gösteren mafya çeteleri, 20 bin dolara kadar çıkan ücreti ödeyen kişiyi, otomobile saklayıp istediği bir Avrupa ülkesine sokabiliyor. Çeteler, otomobilde sakladıkları kişilerin fotoğraflarını çekip, "Vizeye gerek yok" yazılı zarflarla kendi reklamlarını bile yapıyorlar. BM’ye göre, insan kaçıran çetelerin yıllık kazancı ise 8 milyar doları buluyor. 

İnsan kaçakçısı çeteler, bu iş için genelde lüks Mercedes marka otomobiller kullanıyor. Çetelerin, bu tip araç kullanmalarının nedenleri ise, lüks ve pahalı olduğu için dikkati pek çekmemesi ve geniş olduğu için, kaçakları daha kolay saklama olanağı vermesi olarak açıklanıyor. Akla hayale gelmeyecek yöntemler kullanan kaçaklar, otomobillerin ön koltuklarının içine, arka koltuğun arkasındaki boşluğa, motorun altına veya ön konsolun içine yerleştiriliyor.

haberler.com

Editör: TE Bilişim