İNKILAP YENİDEN KİRALANACAK   
 
 
Yalova Belediyesi tarafından satın alınan; düğün salonu, müze ve restoran olarak hizmet vermesi amacıyla belediyeye ait şirketlerden YABELTAŞ’a devredilen tarihi İnkılap Vapuru belediye meclis kararıyla yeniden Yalova Belediyesi’ne devredildi.

Yalova Belediye Meclisi Eylül ayı ikinci oturumunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden satın alınan İnkılap Vapuru konusunu gündeme aldı. Yakup Koçal başkanlığında toplanan meclis, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden bir önceki yönetim döneminde 2008 yılında satın alınan ve belediyeye ait şirketlerden YABELTAŞ’a devredilerek restorasyonunu başlanan tarihi vapurun durumunu görüştü.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, vapurun restorasyonunun yapılarak işletme hakkını elinde bulunduran YABELTAŞ’ın bugüne kadar 1 Milyon 213 Bin 839 TL harcama yaptığını ancak şirketin borçlarının fazlalığından dolayı restorasyon çalışmalarının yarım kaldığını söyledi.

Koçal, YABELTAŞ’ın geminin restorasyonu için harcadığı 1 milyon 213 bin 839 TL’yi almak ve kira sözleşmesinin feshi için 2’nci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açtığını ifade etti.

Konuyu görüşen meclis, YABELTAŞ’ın açtığı mahkemenin sulh yoluyla çözülmesine, YABELTAŞ’ın geminin restorasyonu için yaptığı harcamayı ödemeye ve kira sözleşmesinin feshine karar verdi.

Koçal, “Bu karar gereği YABELTAŞ’ın Yalova Belediyesi’nden restorasyonu için harcadığı 1 milyon 213 bin 839 TL’lik parayı almasının ardından İnkılap Gemisi resmen Yalova Belediyesi’ne devredilmiş olacak” dedi.

Başkan Koçal, karar sonrası geminin yeniden özel bir şirkete kiralanacağını, kiralama yöntemini ise encümenin belirleyeceğini kaydetti. Yakup Koçal, “Kiralama yöntemi henüz kesinlik kazanmasa da bazı maddeler belirlenmiş durumda. Buna göre İnkılap Gemisini kiralayacak olan şirketten geminin restorasyon harcamaları talep edilecek. Yine gemi 3 yıldan az 30 yıldan fazla olmamak kaydı ile kiraya verilecek. Kira yöntemi ve diğer detaylar ise encümen tarafından belirlenecek” diye konuştu.
 
 

Editör: TE Bilişim