İnkılap Vapuru Yalova'ya Geldi

Yalova Belediyesi tarafından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 25 bin dolara satın alınan vapur, Haliç'te bulunan Cami altı Tersanesinden 'Söndüren 3' isimli römorköre bağlanarak Yalova'ya çekildi. Vapur, 5 saatlik bir yolculuğun ardından Yalova iskelesinde, sahil projesi kapsamında dolgu yapılarak hazırlanan yerine demirledi.

Vapur, karaya yanaştırılması esnasında Yalova Belediyesi Bandosu'nun marş ve müzikleri eşliğinde karaya yanaştırıldı. Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu da Haliçten Yalova'ya İnkılap Vapuru ile geldi.

Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu; konuyla ilgili açıklamasında, İnkılâp Vapuru'nun Yalova'nın Yürüyen Köşkten sonraki turistik değeri olacağını ve Sahil Düzenleme Projesi içinde büyük bir değere sahip olacağını söyledi. Binicioğlu; "İnkılâp Vapuru Yalova için turistik bir değer olacak. Nikah salonu, restoranı ve vapur minyatürleri müzesi gibi mekanlarıyla çok amaçlı hizmet verecek vapurumuz kentimizin kimliklerinden biri olacak. Hem Yalovalıların, hem İstanbulluların hem de Türkiye'nin birçok yerinde yaşayan kişilerin İnkılâp Vapuru'nda hatırası var. Bu hatıralar Yalova'da yeniden canlanacak. Cami altı Tersanesinden alarak Yalova'ya getirdiğimiz İnkılâp Vapuru tüm Yalovalılara hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

İnkılap vapurunun Yalova'ya getirilişi de Yalova Belediyesi tarafından kameraya çekilerek belgesel haline getirtilecek. Şafak Bakkalbaşoğlu tarafından çekilen belgeselde, geminin çalıştığı günlerden başlayarak Yalova'ya getirilişi ve Vapurun restorasyonuna kadarki süreç anlatılacak. (Cihan Haber Ajansı)

haberler.com

Editör: TE Bilişim