İnkılap Vapuru 2 Nisan'da Yalova'da

Yalova'da deniz kıyısının bir kısmının havuz şeklinde kapatılarak karaya oturtulacak olan İnkilap Vapuru, nikah salonu, çocuk oyun salonu, kafe ve çeşitli amaçlı olarak kullanılacak bir toplantı salonu şeklinde dizayn edilecek. Ayrıca vapurun bir bölümünde İnkilap Müzesi oluşturulacak. 
İnkilap Vapuru'nun tapusu alınarak Yalova Belediyesi'ne teslim edildi. Vapur, 2 Nisan Çarşamba günü Söndüren isimli römorkör ile çekilerek Yalova iskelesine getirilecek. Vapurun Yalova'ya getirilmesi, dizayn edilerek restorasyonun yapılması ve karada havuz içine yerleştirilmesi projelerini üstlenen Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Uygun, vapurun tapusunun da alındığını söyledi. Vapurun gelişinin gecikmesinin kendilerinden kaynaklanmadığını vurgulayan Uygun, "Uzun yıllardan bu yana Haliç tersanesinde bakımsız bir durumda demir atmış olan İnkilap Vapuru hakkında rapor bekliyorduk. Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma ekiplerine ait dalgıçların yaptığı inceleme ve araştırmalardan sonra yüzdürülmesi uygun görüldü" dedi.

Uygun, şöyle devam etti: "Vapurun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden hibe sayılabilecek bir miktarla 25 bin Dolar'a satın aldık. İnkilap Vapuru'nun Yalova'nın çehresini değiştireceğine inanıyorum. Çok amaçlı olarak Yalova halkına hizmet edecek olan vapurun orijinal yapısını olduğu gibi koruyacağız."

Vapurun belgeselinin de çekileceğini kaydeden Uygun, "Vapurun Haliç tersanesinden alınışı, yüzdürülüşü, Yalova'ya getirilişi ve Yalova'da havuza konulmasını ayrıntılı bir şekilde filme alacağız. Vapurumuzu çok amaçlı kullanacağız. Nikah Salonu, çocuk oyun salonu, kafe ve çeşitli amaçlı olarak kullanacağımız bir toplantı salonumuz da olacak. Ayrıca vapurun bir bölümünde İnkilap Müzesi adını verdiğimiz bir bölüm olacak" dedi. Uygun, vapurun "Yürüyen Köşk" gibi Yalova'nın kimliği olacağını söyledi.

İnkilap Vapuru, 2 Nisan Çarşamba Sabahı saat 05.30'da Haliç'ten Söndüren isimli römorkörle çekilerek Yalova'ya getirilecek. (Cihan Haber Ajansı)

haberler.com

Editör: TE Bilişim