İngiltere'de plaj kirliliği aşırı arttı

İngiltere'de plajlardaki kirliliğin 1994 yılından bu yana yüzde 90 oranında artış gösterdiği bildirildi.  

Kurumlardan ziyade şahısların çevre kirliliğinde en kötü tutuma sahip kesimi oluşturduğuna dikkat çeken araştırmacılar, şahısların doğrudan plajlara çöp atmasının yanı sıra, kanalizasyona karışan pamuk ve benzeri çöplerin denizlere taşınması yoluyla da kumsalların kirlendiğini kaydetti.

Balıkçılık sektörünün atık ve çöplerinin de plajların kirliliği açısından önemli bir kaynak oluşturduğuna dikkat çeken Beachwatch araştırmacıları, deniz ve plajların kirliliğinde sektörün payının yüzde 11 civarında bulunduğunu açıkladı.

Araştırmacılar, 1994 yılında her bir kilometrelik sahil şeridinde 1,045 çöp bulunduğunu, bu rakamın 2006 yılında her bir kilometrelik sahil şeridinde 1,988 çöpe yükseldiğini hatırlattı.

İngiltere plajlarında en çok rastlanan çöpler ise sırasıyla 1-50 santim arasındaki plastik parçaları, pamuk parçaları ve kulak temizleyicileri, cips ve şekerleme paketleri, plastik şişe kapakları, kavanoz kapakları, ipler, sigara filtreleri, plastik meşrubat şişeleri ve balık ağları olarak sıralandı.

Kaynak: AA

Alıntı: Hürriyet Gazetesi

Editör: TE Bilişim