İngiliz Savaş Gemileri Kuşadası'nda

EGE Denizi'nde sürmekte olan ‘Egemen 2009 Birleşik Müşterek Fiili Tatbikatı’na katılan İngiliz Kraliyet Donanması'na ait ‘HMS Ocean’ adlı helikopter gemisiyle, ‘RFA Mounts Bay’ adlı askeri çıkarma gemisi Kuşadası Limanı'na yanaştı.

Gelecek askeri gemiler ve personeli için, yaklaşık 1 aydır hazırlıkların sürdüğü Kuşadası'nda, liman ve çevresinde de geniş güvenlik önlemleri alındı. Kuşadası çarşı esnafı gemilerden inen askeri personel için dükkanlarını hazırladı. Kuşadası'nın barlar sokağı ve kale içinde bulunan bar ve diskolar askeri personel için kapılarını açtı.

Çevre güvenliği sağlandıktan sonra 2 gemiye komuta eden albay Simon King, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen'i makamında ziyaret etti. King'in ziyaretinde garnizon komutanı binbaşı Murat Biçer, emniyet müdürü Şenol Zeybek ile belediye başkan vekili Talat Akar da hazır bulundu. Türk kahvesi ikram edilen albay Simon King, personelinin Kuşadası'ndan memnun ayrılacaklarına inandığını söyledi.

Öte yandan, gemilerden HMS Ocean 220 metre uzunluğunda 35 metre genişliğinde toplam 284 personel taşıyor. 206 uçuş subayının görev yaptığı gemide 18 savaş helikopteri bulunuyor.

RFA Mounts Bay isimli askeri çıkarma gemisi de 180 metre uzunlunda 24 metre genişliğinde, 150 askeri kamyon taşıma kapasitesine sahip. 360 askeri personelin yanı sıra her 2 gemide yaklaşık bin İngiliz askeri bulunuyor.

RFA Mounts Bay

Editör: TE Bilişim