İngiltere Başbakanı David Cameron; Somali açıklarında seyreden İngiliz ticaret gemilerine kısa bir zaman içerisinde silahlı muhafız alma hakkı tanınacağını bildirdi.

İngiltere halen büyük tonaja sahip ülkeler arasında gemilerinde silahlı muhafız bulundurmaya müsaade etmeyen bir kaç ülkeden birisi durumunda iken bu durumun Başbakan Cameron'un açıklamasından sonra değişeceği anlaşılıyor.

İzin vermeyen diğer ülkeler ise Japonya, Yunanistan, Hollanda gibi ülkeler.

Bununla birlikte diğer ülkelerden armatörler dünya ekonomisine her yıl milyarlarca dolar zarar veren Hint Okyanusundaki korsanlık olaylarına karşı silahlı muhafız bulundurma imkanına sahipler.

BBC tarafından yapılan bir röportajda Cameron, İngiltere’nin gemilerde silahlı olarak görev yapacak muhafızlara izin belgesi vermek üzere çalışma yürüttüğünü bildirdi.

Cameron; "Silahlı muhafız alan gemilerin saldırıya uğramadıklarını, fidye için rehin alınmadıklarını görüyoruz ve bu yüzden bu adımın ileriye atılmış önemli bir adım olacağını düşünüyorum" dedi.

İngiltere'nin sıkı silah bulundurma kurallarında getirilecek muafiyetle muhafızlar tabancadan otomatik silahlara ve hatta roket fırlatıcılara kadar pek çok silahı gemide bulundurabilecek.

Editör: TE Bilişim