İnebolu limanı, özelleştirme idaresi’ne devredildi

 Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, İnebolu Limanı’nın Bakanlar Kurulu kararıyla Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na (ÖİB) devredildiğini açıkladı.

İnebolu Limanına Cengiz Holding’in talip olduğunu belirten Vali Bektaş, “Cengiz İnşaat’ın talebi var. Ancak ihaleye çıkacak. İhale sonucuna göre kimin alacağı belli olur” dedi. Limanın, Özelleştirme İdaresi Başkanlığına devredilmesinin önemli bir gelişme olarak niteleyen Vali Bektaş, “Bakanlar Kurulu kararı çıktı, liman Özelleştirme İdaresi’ne devredildi. Özelleştirme hazırlıkları başladı. Cengiz İnşaat’ın talebi var, ancak ihaleye çıkacak. İhale sonucuna göre kimin alacağı belli olur. İnebolu Limanı’nda bu aşama için çok uğraştık. 1882′de Vali Sırrı Paşa ile başlayan süreç inşallah tamamlanacak. İnebolu Limanı’nda ilk projeksiyon yıllık 5 milyon ton yük kapasiteli bir liman, Karadeniz’in iki yakasını bir araya getirmek” diye konuştu.

58 YILLIK TAHSİS İPTAL EDİLDİ

İnebolu Limanı, 1955 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla İnebolu Belediyesi’ne tahsis edildi. Bakanlar Kurulu’nun yeni kararıyla bu tahsis işlemi yürürlükten kaldırıldı. Yapımına ilk kez 1882 yılında Osmanlı Padişahı 2’nci Abdülhamit’in gönderdiği ödenekle Kastamonu Valisi Sırrı Paşa döneminde başlanan İnebolu Limanı, Milli Mücadele yıllarında silah ve cephanenin Anadolu’ya giriş kapısı oldu

Editör: TE Bilişim