İnce Denizcilik'e ait 190 metre handysize dökme kuru yük gemisi İnce İnebolu, Yemen'den Rusya'ya gitmekte iken Ege Denizinde Astypalaia adasına çıktı. Kayalık zeminde karaya oturan gemide kazaya Yunan basınının iddiasına göre vardiya zabitinin ihmali neden oldu. Kaza esnasında deniz ve hava şartlarının iyi olduğu öğrenildi. Geminin boş olarak balastlı vaziyette seyir yapmakta olduğu öğrenildi. 

Geminin baş pik ve 1 numaralı ambar bölümünde 4,5 metre uzunluğunda yarık meydana geldi. Ancak yakıt tanklarında herhangi bir hasar olmadığı ve herhangi bir kirliliğin oluşmadığı öğrenildi. 

Geminin 22 kişilik mürettebatının bulunduğu ve mürettebattan yaralanan olmadığı bildiriliyor. Geminin alabora olma veya batma ihtimalinin bulunmadığı da gelen haberler arasında. 

Gemiye açılan yarıktan ilk başta su girdiği ancak daha sonra suyun pompalarla tahliye edildiği ve hasarın da su girmeyecek şekilde geçici tamirinin yapıldığı Yunan basınında yer alan haberler arasında. 

Yunan makamları gemiye devriye botu gönderdiklerini ve sörvey yapılmadan geminin hareketine izin verilmeyeceğini açıkladılar. 

52.376 DWT'luk gemi Türk Bayrağı taşıyor. Gemi 2002 yılında inşa edilmiş. 

 

Editör: TE Bilişim