İNCE, FİLOSUNU ÜÇE KATLIYOR

İnce denizcilik önümüzdeki altı ay içerisinde, toplam 400 milyon dolarlık bir programın parçası olan 7 yeni gemiyi teslim almaya hazırlanıyor. 

TradeWinds’in haberine göre İnce, geçtiğimiz hafta 2008 yapımı 28.300 dwt’lik “İnce Marmaray” gemisini yaklaşık 25.5 milyon dolara satarak, eylül ayında teslim alacağı bir panamax, bir handysize ve 5 supramax kuru yük gemisinin yolunu açmış oldu.

İnce Denizcilik Şirketler Grubu Genel Müdürü Ali Fuat Eroğlu, 76.500 dwt’lik “İnce Ilgaz” gemisini önümüzdeki ay Imabari’s Shin Kasado tersanesinden teslim alacaklarını açıkladı. Supramaxların ilk çiftinin STX Offshore & Shipbuilding’den nisan ayında, 57.000 dwt’lik üç geminin Cosco Zhoushan’dan nisan ve haziranda, 2. STX supramaxın ve 28.300 dwt’lik handysizeın ise Japonya’nın Shimanami tersanesinden eylül ayında teslim alınması planlanıyor.

Haberde ayrıca, Panamax ve üç supramaxın kira sözleşmelerinin şimdiden yapıldığı belirtiliyor. Eroğlu, panamaxın günlük 26 bin dolara kiralandığını doğrularken, kiralanan diğer üç geminin ayrıntılarını açıklamadı.

İnce ayrıca, 2011 yılında STX Dalian’dan 98.000 dwt’lik 2 mini-capesize ve Shin Kasado’dan 61.500 dwt’lik bir kuru yük gemisi teslim almayı bekliyor. İnce Denizcilik’in yeni gemi programının finansmanını Alman bankaları aracılığı ile sağladığı söyleniyor.

 

Editör: TE Bilişim