İmralı seferinde yol parası tartışması

Öcalan ve diğer mahkum yakınları ziyarete giderken vapur ücreti ödemedi

İMRALI Adası’nda çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ile yanına nakledilen mahkumlardan Bayram Kaymaz ve Şehmuz Poyraz’ı ziyaret için geçen hafta İmralı’ya giden yakınlarının, Tuzla Vapuru’nda görevlilerle yol parası yüzünden tartıştığı ve ücret ödemedikleri ortaya çıktı. Gemi görevlilerinin kişi başına gidiş- dönüş ücreti olan 30 TL’yi ödemeyen 5 kişi için tutanak tuttuğu, yaşanan krizin, Öcalan’ın avukatı Hatice Korkut’un çarşamba günü İmralı’ya gitmek için geldiği Gemlik’te toplam 150 TL ücreti ödemesiyle sona erdiği belirtildi.

Teröristbaşı Abdullah Öcalan, geçen 14 Kasım’da, 5 milyon dolar harcanarak yaptırılan Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’ne nakledildi. Yalnızlıktan şikayet eden ve bunu avukatları aracılığı ile AİHM’e başvuran Öcalan’ın yanına, terör örgütü PKK üyesi Şeyhmuz Poyraz, Cumali Karsu, Hasbi Aydemir, Bayram Kaymaz ile TİKKO terör örgütü üyesi Hakkı Alkan nakledildi.

İmralı Adası’ndaki hareketlilik üzerine Adalet Bakanlığı yaptığı yeni düzenleme ile mahkumların avukatlarının İmralı’ya her hafta çarşamba günleri, birinci derecede yakınlarının ise her ayın ikinci ve dördüncü pazartesi günleri gitmesini kararlaştırdı.

İLK ZİYARET OLAYLI BAŞLADI

Abdullah Öcalan ile cezaevi arkadaşları Şeyhmuz Poyraz ve Bayram Kaymaz’ın yakınları, geçen 28 Aralık günü Gemlik’ten İmralı’ya gitti.

Tuzla Vapuru'na binen Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ile Şeyhmuz Poyraz’ın ağabeyi Veziri Poyraz, kızkardeşi Felek Cızlaşmak ve Bayram Kaymaz’ın annesi Medine Kaymaz ve kızkardeşi Şadiye Kaymaz yolculuk sırasında gidiş- dönüş ücreti olan kişi başı 30 TL’yi ödemeyince görevlilerle tartıştı.

Yaşanan gerginlik gemideki Adalet Bakanlığı görevlilerinin Öcalan, Kaymaz ve Poyraz’ın yakınları hakkında tutanak tutmasıyla devam etti.

‘YANLARINDA PARA YOKTU’

Yaşanan bu gerginlik Abdullah Öcalan’ın avukatlarından Hatice Korkut’un geçen çarşamba günü İmralı’ya gitmeden önce 5 kişinin gidiş- dönüş ücretlerinin toplamı olan 150 TL’yi jandarmaya ödemesiyle sona erdi.

Olayı doğrulayan Hatice Korkut, “Böyle bir olay yaşandı. Mahkum yakınlarının yanında para yoktu. Çünkü tümünü jandarmaya bırakmışlardı. Ben gecikmeli de olsa ödedim ve sorunu çözdüm. Fazla önemli değil” dedi.

İDO TARİFESİ UYGULANIYOR

İmralı Adası’nın tüm yiyecek, giyecek ve malzeme ihtiyaçları ile burada bulunan mahkumların avukatları ve yakınlarının ulaşımı Tuzla Vapuru ile sağlanıyor.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri tarafından Ekim 2004’te Adalet Bakanlığı’na hibe edilen Tuzla Vapuru'nda Adalet Bakanlığı İDO’nun belirlediği tarife doğrultusunda, mahkum yakınlarından kişi başına gidiş-dönüş için 30 TL ücret alıyor.

Editör: TE Bilişim