Önümüzdeki hafta yapılacak olan Uluslararası Kılavuz Kaptanlar Birliği'nin Yönetim Kurulu toplantısına katılmak üzere Londra'ya gidecek olan Birliğin Başkan Yardımcısı Cahit İstikbal; "IMPA; İzmit Körfezi'nde mevcut durumdan endişe duyuyor" dedi.

İzmit Körfezinde aynı konsorsiyum çatısı altında birbiriyle rekabet eden iki ayrı kılavuzluk kuruluşunun ve iki ayrı römorkörcülük kuruluşunun hizmet verdiğini hatırlatan İstikbal; bu durumun denizde güvenliği amaçlayan  IMPA Kararlarına ve Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün A.960 sayılı kararına muhalefet ettiğini söyledi. Durumun aynı Oleybet zamanda yürürlükteki Teşkilat Yönetmeliği'ni de ihlal anlamına geldiğini söyleyen İstikbal; İdare'nin duruma el koymak için mutlaka kaza olmasını beklememesi gerektiğini belirtti.

IMPA'nın duyduğu endişeyi geçtiğimiz yılın ortalarında İdare'ye gönderdiği bir mektupla dile getirdiğini kaydeden İstikbal; "O gün bu gündür ne durumda iyileşme oldu, ne de mektubumuza yanıt alabildik. Durumu daha üst düzeyde ele almayı Yönetim Kurulunda görüşeceğiz" dedi.

İstikbal; Yönetim Kurulu toplantısında ayrıca IMPA'nın "Kılavuz Kaptanların Meslek İçi Eğitimi" bir "Pozisyon Kağıdı" nın da tartışılarak son şeklinin verileceğini; Yönetim Kurulu'nun gündeminde bunlardan başka IALA Tarafından hazırlanan "Suyolları Risk Değerlendirmesi Programı" nın da incelenerek değerlendirileceğini bildirdi.

Editör: TE Bilişim