Uluslararası Kılavuz Kaptanlar Birliği (IMPA) 22. Genel Kurulu, Panama Kanalı Kılavuz Kaptanları ev sahipliğinde Panama City'de devam ediyor.Kongrenin ilk günü Panama Kanalı idaresi başkan yardımcısının açılış konuşması ile başladı.Kongreye IMO Başkanı Koji Sekimizu'da  interaktif konuşma ile katıldı. Panama kültüründen folklör gösterilerinden sonra ikinci bölümde IMPA başkanı seçimleriyapıldı.Aday iki ülkeden Kanada adayı Kaptan Simon Pelletier ülkesinden 54 kişilik delegeyle birlikte Panama City'deydi. Türkiye'den aday olan Kaptan Cahit İstikbal ile  Türk delege Kaptan İsmail Akpınar  ülkelerini başarılı bir şekilde temsil ettiler. Yapılan oylama sonucunda kazanan aday Kanadalı Kaptan Simon Pelleiter oldu. Seçimlerin kongrenin ilk gününde yapılması ve adaylara konuşma hakkı verilmemesinin nedeni anlaşılamadı. Mutat olduğu üzere adayların konuşma yapmasının kabul edilmemesi delegasyonların tepkisini çekti.

Seçimlerden sonra Kaptan Cahit İstikbal twitter hesabında şunları paylaştı: "IMPA BAŞKANLIĞI için çalıştık ama alamadık.. Maalesef kongreye 54 kişilik delegasyonla katılan Kanada'nın yanında 1 kişilik delegasyonla 300 Spartalı gibi kaldık.. Ama ülkemizi çok iyi tanıttık.. Önemli destekler aldık.. Bana göre misyonumuzu yerine getirdik.. Destek veren herkese teşekkürler.."

Türkiye delegasyonundan Türk Kılavuz Kaptanlar birliği Başkanı Kaptan İsmail Akpınar ise seçimden önce adayların, önceki IMPA kongrelerinde olduğu gibi kendilerini tanıtıcı konuşma yapmalarına  izin verilmemesini eleştirerek, IMPA Genel sekreteri Nick Cutmore'a;"sizi basında da eleştireceğim çünkü bu demokratik değil yarışan adayların konuşma yapması gerekiyordu" şeklindeki sözleriyle tepkisini dile getirdi.

IMPA başkanlık seçimleri 4 yılda bir yapılmakta olup Kaptan Simon Pelleiter 4 yıl sürecek görevini Amerikalı başkan Michael Watson'dan devralacak.

Editör: TE Bilişim