Aden'de korsanlara karşı mücadele eden Türkiye'ye 'cesaret ödülü'

İngiltere'nin başkenti Londra'da Uluslararası Denizcilik Örgütünün (IMO) 26. olağan genel kurulu yapılıyor. Genel Kurul'da Türkiye'yi temsil eden heyetin başkanı Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, IMO'nun bu yılki toplantıda Türk Deniz Kuvvetleri'ne, Aden Körfezi'ndeki deniz korsanlığını önleyici faaliyetlerinden ve katkılarından dolayı 'cesaret ödülü' verildiğini söyledi.

Her iki senede bir yapılan genel kurul toplantısına ilişkin bilgi veren Naiboğlu, Uluslararası Denizcilik Örgütünün BM'ye bağlı, denizcilik alanında en üst kurum olduğunu anlattı.

Bu yılki toplantıda deniz emniyeti, çevre kirliliği ve deniz haydutluğu konularının ağırlıklı olarak ele alındığını söyleyen Naiboğlu, Türkiye nezdinde Somali açıklarındaki deniz haydutluğu konusundaki desteğin artırılmasına ilişkin talepler geldiğini söyledi.

Naiboğlu, Aden Körfezi'nde şimdiye kadar Türkiye'nin 3 gemisinin deniz haydutlarının eline geçtiğini, birkaçının ise ele geçirilmek istendiğini anımsatarak "Dolayısıyla bu konuda hem talep, hem de destek geldiğini" kaydetti.

TÜRKİYE OYLARINI ARTIRACAK

IMO 2009-2010 dönemi Konsey üyeliği seçimlerinin bu Cuma günü yapılması bekleniyor. IMO'ya üye olan 167 ülkeden, yapılan seçimler sonucunda, 40 ülke Konseyde temsil ediliyor. Türkiye'nin oylarını artırarak Konsey üyeliğine C kategorisinde yeniden seçilmesi bekleniyor.

 

Editör: TE Bilişim